Foråret og flåterne er på vej
Foråret nærmer sig med hastige skridt og med mildere vejr i sigte, kommer de små blodsugende kryb frem igen til stor irritation for os mennesker og vores kæledyr. Læs her, hvad du kan gøre for at beskytte din hund eller kat mod forårets plage: Flåt- og loppebid.
Endelig kan vi dufte foråret. De små forårsblomster er begyndt at kigge frem, fuglene fløjter nu højere og højere hver morgen, og vores humør stiger i takt med, at solens stråler varmer mere dag for dag.
Det idylliske, lunere forår betyder dog også, at vi sætter fokus på flåter. Forårets ankomst betyder, at flåtsæsonen 2019 er i gang.
Når vores kæledyr færdes udenfor, og når temperaturen har passeret de 7 grader, trives flåterne særdeles godt. Det betyder, at din hund og udekat kan få besøg af de ubudne gæster, og det er derfor en god idé at påbegynde behandling af flåter og lopper - også før de bider sig fast på din hund eller kat.
Hvornår starter sæsonen for flåter?
Generelt starter flåtsæsonen i Danmark i marts måned, men det afhænger naturligvis af vejrets omstændigheder. Hvis vejret pludselig er blevet meget lunt, kommer sæsonen for flåter måske lidt uventet, men hvis du finder den første flåt på dit kæledyr, er det ikke for sent at behandle, da vores præparat Frontline Combo Vet både behandler og forebygger.
Her findes flåterne
Normalt har du måske hørt, at flåten primært holder til i skoven, da den mest omtalte flåt i Danmark er den såkaldte skovflåt. Men selvom du bor du i et villakvarter, hvor du som udgangspunkt hverken er omgivet af højt græs, skov eller krat, kan du sagtens have flåterne lige i nærheden - de kan nemlig sagtens gemme sig ude i din græsplæne.
Selv i byerne findes der flåter. Det betyder, at går du tur med din hund i parken, er der også en risiko for, at der kan hoppe en flåt over på din hund. Derfor anbefaler vi, at du behandler din hund, selvom du og din hund er byboer.
Når vores kæledyr færdes udenfor, og når temperaturen har passeret de 7 grader, trives flåterne særdeles godt. Det betyder, at din hund og udekat kan få besøg af de ubudne gæster, og det er derfor en god idé at påbegynde behandling af flåter og lopper - også før de bider sig fast på din hund eller kat.
Hvordan behandles flåter?
Flåterne har brug for næring for at leve, og det er netop grunden til, at vi kan finde de små blodsugende dyr på os selv og vores kæledyr.
Vi kan ikke behandle os mennesker mod flåter, men da vi ikke har pels, er de trods alt lidt nemmere at finde i vores egne hudfolder end i vores kæledyrs pels.
Hvis du gerne helt vil slippe for at skulle lede efter flåterne på din hund eller kat, er det en god ide at starte behandlingen, før temperaturen stiger.
Hvordan spotter jeg flåter og lopper?
Når det lunere vejr sætter ind, anbefaler vi, at du begynder at tjekke dit kæledyrs pels igennem dagligt for flåter, hvis du ikke allerede har påbegyndt den forebyggende behandling med Frontline Combo Vet.
Det kræver finkæmning af hundens og kattens pels - især hvis dit kæledyr er langhåret, og kan tage lang tid, hvis dit kæledyr måske ikke er så samarbejdsvilligt.
Flåten eller flåterne vil sidde direkte på dyrets hud, hvor de bider sig fast og langsomt suger værtsdyrets blod. De ligner ofte små vorter ved første øjekast, og de bliver større i takt med, de fylder sig med blod.
Lopperne opdager du som regel noget hurtigere, da din hund eller kat vil begynde at klø sig, og du vil måske selv blive ramt af små, røde bid, da lopperne også bider os mennesker i jagten på blod. Oftest vil du finde minimum to røde bid på rækker - og ofte mange flere.
Sådan fjerner du flåten:
Som dyreejer er det det en god idé at anskaffe sig en flåttang, så du kan fjerne flåten ved at trække den ud.
Der findes mange gamle husråd, hvor sprit, margarine og andre husholdningsprodukter anvendes, men du risikerer, at flåtens hovede bliver siddende i dyrets hud, hvorefter det kan udvikle sig til et inficeret sår, som kræver behandling.
Symptomer på flåtbid
Hunde og mennesker er mere modtagelige for flåtens følgesygdomme end katte. Katte med uopdagede, blodsugende flåter vil kunne opleve stor hudirritation, og sløvhed kan forekomme i enkelte tilfælde.
Virker din kat generet så søg dyrlæge med det samme.
Hunde kan få symptomer som feber, træthed, muskelsmerter, lammelse i ansigtet og pludseligt begynde at gå usikkert.
Hvis du observerer nogle af disse symptomer, uanset om du har lokaliseret flåten eller ej, bør du straks søge dyrlæge.
Slip bekymringerne og slip af med flåter og lopper
Som kæledyrsejer kan vi skåne vores små og store firbenede venner for både flåter og lopper - og vi ejere kan slippe for bekymringerne.
Med Frontline Combo Vet behandler du din hund eller kat én gang om måneden. Påføringen kommer i dråbeform og dryppes direkte fra pipetten ned i dyrets hud.
Vi anbefaler, at dyret behandles i nakkeregionen, hvor det ikke kan slikkes af, og pipetten bortskaffes efter, den er tømt.
Hvordan virker Frontline Combo Vet?
Frontline Combo Vet dræber og forebygger flåter, lus og lopper på hunde og katte. Produktet findes i flere forskellige udgaver alt efter, hvad dit kæledyr vejer - og om det er til hund eller kat.
De forskellige kilointervaller fremgår tydeligt på pakningen, og du kan altid spørge om vejledning hos vores forhandlere.
Du kan læse mere om indholdet i Frontline Combo Vet her.