Kat

7 tegn på at dit kæledyr elsker dig

7 TEGN PÅ AT DIT KÆLEDYR ELSKER DIG
7 TEGN PÅ AT DIT KÆLEDYR ELSKER DIG

Både katte og hunde er meget kærlige væsener, som ofte viser deres hengivenhed ved at bruge deres signaler til at fortælle, at de elsker dig. Men hvordan ved du, at dit kæledyr elsker dig? Få de 7 tegn her - og lær at forstå dit kæledyrs kærlighedssprog.

OPDAG DIT KÆLEDYRS SIGNALER

Signalerne er ikke svære at læse, når du først har lært at forstå dem. Du har måske undret dig over dit kæledyrs adfærd i nogle henseender, men der er en stor sandsynlighed for, at din hund eller kat blot er kommet med en kærlighedserklæring.

Hvis du kigger godt efter, vil du måske endda flere gange dagligt se, dit kæledyr kommer med én eller flere tilnærmelser, hvor den fortæller, at du er højt elsket.

7 TEGN PÅ AT DIN KAT ELSKER DIG

 1. Din kat ‘ælter’ dig, tæppet, en pude eller en anden blød overflade med poterne og de skarpe kløer skubbes ind og ud. Det sker hyppigt, hvis du nusser din kat, mens den slapper af.
 2. Din kat gnider sig op af dine ben, når den går forbi dig.
 3. Din kat giver dig gaver. Er din kat udekat, kan det være fugle eller mus, men mange katte afleverer også deres yndlingslegetøj til deres ejer.
 4. Din kat bruger sin hale til at fortælle, at den elsker dig. Halen ligner måske et spørgsmålstegn eller er i opretstående stilling.
 5. Ligger din kat sig med maven opad, er det er en stor kærlighedserklæring til dig. Den viser, at den er tryg og stoler fuldt ud på dig.
 6. “Kattesnak” eller miaven kan også vise kærlighed. Miaven kan naturligvis betyde utrolig mange ting, men hvis din kat eksempelvis miaver, når du kommer hjem, kan det meget vel betyde, at den er glad for at se dig igen.
 7. Din kat sender et kærligt blik ved at blinke med begge øjne. Din kat siger på den måde, “jeg elsker dig”. Send din kat et kærligt blik og et smil tilbage for at vise, at det er gengældt.

Katte anses ofte for at være en smule reserverede, men katte er som hunde også utrolig udtryksfulde og hengivne. De fleste elsker at blive nusset og være i centrum, så husk også altid at vise din kat din kærlighed.

HUNDENS EVIGE KÆRLIGHED

Det er naturligvis ikke kun katte, som er gode til at vise deres hengivenhed og kærlighed. Hunde er i sagens natur også utrolig udtryksfulde og har flere måder at vise deres dybfølte kærlighed på. Hunden er menneskets bedste ven, og det er ikke uden grund. Se her, hvilke signaler din hund viser dig for at fortælle, at den elsker dig.

7 TEGN PÅ AT DIN HUND ELSKER DIG

 1. Din hund sender dig et bedårende blik og holder konstant øjenkontakt. At din hund kigger dig dybt i øjnene er et udtryk for hengivenhed og ubetinget kærlighed.
 2. Din hund vil utrolig gerne ligge hos dig og sove - gerne i din seng. Din hund udviser, at den er loyal og beskyttende.
 3. Din hund giver dig sit yndlingslegetøj. Selvom du modtager en gennemgnasket bold så husk at rose din hund, da den viser, at den gerne vil dele bolden med dig. I er bedste venner.
 4. Din hund byder dig begejstret velkommen hjem. Gensynsglæde er det allerbedste.
 5. Følger dig i tykt og tyndt.
 6. Din hund viser empati og trøster dig, hvis den mærker, at du er ked af det. Hunde er utrolig omsorgsfulde, og de passer godt på deres familie.
 7. Din hund putter sig ind til dig efter et måltid. Der er ingen tvivl om, at kærligheden let går gennem hundemaven. Derfor er hunden ofte ekstra hengiven efter et måltid.

Din hund har mange flere forskellige udtryk og handlinger, som kan vise, at den elsker dig, og som hundeejer lærer du hurtigt at aflæse netop din hunds signaler. Din hund vil altid elske at bruge tid sammen med dig og elsker, når du roser og aktiverer den. Du kan finde inspiration til hundetræning her