Kat

Hunde og katte i sengen – Go eller no go?

Hunde og katte i sengen – Go eller no go?
Hunde og katte i sengen – Go eller no go?

Rigtigt mange danske familier har en eller anden form for kæledyr. De to mest populære er klart hunden og katten. Man ser mange steder, at hunde og katte befinder sig i møblerne hos deres ejere, og dét er en sag, der deler vandene, både for dem der har kæledyr, og dem der ikke har.

KAN DU BLIVE SYG AF AT SOVE MED DIN HUND?

Mange mener, at det er uhygiejnisk at sove med sit kæledyr, da de ikke har samme hygiejne rutine som mennesker. Andre mener derimod, at det ikke gør noget at have hunde og katte i sengen, da de sørger for at være renlige på deres egen måde.

Diskussionen om, hvorvidt det er uhygiejnisk er altså en lille smule uklar, men det er dog et faktum, at hvis du lader dit kæledyr komme op i sengen med til dig, så inviterer du også hunde- og kattehårene op i sengen.

Når det kommer til de sygdomme og parasitter, der kan leve på dit kæledyr, så kan du berolige dig selv med at lus og lopper fra kæledyr ikke kan leve på mennesker. Behandl dog stadig gerne din hund eller kat med et loppebekæmpemiddel, så du ikke vågner af at de ligger og klør sig i løbet af natten.

KAN DU FÅ KÆLEDYRSALLERGI?

Det er ikke bevist eller dokumenteret, at man kan få allergi ved at lade sine kæledyr sove i sengen. Men da hunde og katte begge er dyr, der udskiller allergener via deres skæl, så vil koncentrationen af allergener være høj i din seng. Der er dog ikke bevis for, at flere allergener i sengen forhøjer risikoen for allergi.

Det er altså en god idé at du sørger for at børste din hund godt igennem, hvis du gerne vil have den sover med dig. Vil du gerne have endnu flere løse hår af den, kan du med fordel bade den og massere dens pels godt med en hundeshampoo.