Sådan bliver du fri for hundehår I hjemmet!

SÅDAN BLIVER DU FRI FOR HUNDEHÅR I HJEMMET!
SÅDAN BLIVER DU FRI FOR HUNDEHÅR I HJEMMET!

Hundehår kan være svære at komme af med i hjemmet, man kan få følelsen af at man skal støvsuge hele tiden. I denne artikel, finder du ud af, hvorfor hunden fælder, og hvordan du kan blive fri for hundehår i hjemmet.

HVORFOR FÆLDER HUNDE?

Helt grundlæggende, så fælder hunde når den ikke længere har behov for pelsen. Overordnet siger man, at der er to fældningsperioder på et år. Én hvor hunden skifter sin vinterpels, og én hvor den skifter sin sommerpels. De fleste hunde fælder dog mere eller mindre hele året- nogle hunderacer fælder dog mere end andre, oftest ser man det hos korthårsracerne, hvorimod de langhårede hunderacer oftere får filterkager i deres lange pels, hvis den ikke bliver børstet grundigt. 

SÅDAN SER EN SUND HUNDEPELS UD

Udover at en blank og skinnende pels er mere æstetisk og kæleindbydende end en glansløs og trist, så er det er vigtigt at du holder øje med din hunds pels, da den ofte kan fortælle dig noget om din hunds sundhed. For eksempel kan en hunds pels afsløre tegn på, om de f.eks. har fået lopper  eller lus, eller endnu værre, den frygtede loppeallergi.

LAV EN RUTINE MED PELSPLEJE

Det er en rigtigt god idé at du får introduceret pelspleje til din hund fra begyndelsen, ellers kan det hurtigt blive en trættende affære, både for dig og din hund. Det kan nemlig være en rigtigt hyggestund mellem dig og din hund.
Hvis du synes din hund fælder ekstraordinært meget, kan det være en god idé at tage den i bad, og vaske den med en hundeshampoo. Det vil trække de løse hår af, og hvis du efterfølgende behandler din hunds pels med et loppemiddel. Så kan du forebygge at din hund bliver angrebet af parasitter som flåter, lus eller lopper.

KOSTEN KAN HAVE BETYDNING FOR HUNDENS PELS

En af de ting du kan gøre som ejer, udover at have en god rutine med at få børstet din hund, er at sørge for du giver din hund den rigtige kost. Hundefoder er på mange områder ikke bare hundefoder, det skal være sammensat på en måde, så din hund får, hvad den skal have ud af det. Hvis din hunds pels konsekvent ser lidt trist og glansløs ud, men der ikke ligger sygdom eller andet til grund for det, så kan du overveje at tilføje ekstra omega-3 og omega-6 fedtsyrer til dens kost. Der er flere forskellige olier på markedet, men du behøver ikke at investere mange penge i et produkt, for en almindelig olie som olivenolie er ganske fin til at give din hund lidt ekstra fedtsyrer.