Hunderacer: De 10 mest søgte hunderacer I Danmark

HUNDERACER: DE 10 MEST SØGTE HUNDERACER I DANMARK
HUNDERACER: DE 10 MEST SØGTE HUNDERACER I DANMARK

Overvejer du at købe hund? Når det kommer til at vælge hund, er der alene i Danmark over 200 racer du kan vælge imellem. Vi har samlet de 10 mest søgte hunderacer i 2017 her på siden. Så læs mere om den alsidige Schæferhund, den allergivenlige Bomuldshund og den familievenlige Labrador her!

Oversigt over hunderacer:

 


SCHÆFERHUND

Vil du have en hund, der er intelligent og samtidigt har et loyalt beskytterinstinkt? Så passer du måske godt sammen med schæferhunden. Læs mere her, og bliv klogere på den populære race.          

Højde: Hanner: 60-65 cm. Tæver: 55-60 cm.

Vægt: 25-40 kg.

Levetid: Den bliver i gennemsnit mellem 9 og 13 år.

Farver: Sort og brun i forskellige nuancer, ulvegrå eller sort.

Sundhed: Schæferhunden hører til blandt de hunderacer, som har en del udfordringer med helbreddet. Racen har tendens til allergi, hvilket ofte kommer til udtryk i form af kraftig kløe. Derudover har schæfere tendens til arvelige knogle- og ledlidelser især i hofter, knæ og albuer, så man skal være meget opmærksom på forældrenes og bedsteforældrenes status på dette område.

Aktivitetsniveau: Schæferhunden er robust og rigtigt glad for fysisk aktivitet. Den er en rigtig arbejdshund, der gerne holder sig tæt til sin ejer. Schæferen skal både trænes med henblik på lydighed og kunnen, udover at den skal motioneres med lange ture. Stimuleres den ikke nok, er der stor risiko for udvikling af adfærdsproblemer.

Mentalitet: Schæferhunden er verdens mest populære allroundhund – og med god grund, schæferen er alsidig. Den påtager sig med glæde en bred vifte af arbejdsopgaver, samtidig med at den er en god familiehund i aktive familier. Den er nysgerrig, lydhør og glad for kontakt. Racen er derudover vagtsom og er derfor et populært valg som vagthund.     

Pels og pleje: En schæferhund fælder relativt meget, det er derfor vigtigt at du gennembørster dens pels et par gange om ugen- ellers kan du hurtigt have hundehår i hele huset. Når du har en aktiv hund, er det en god idé at du pleje dens poter med en potebalsam.

Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør): 

 • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
 • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
 • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
 • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
 • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
 • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. Hvalpe fra schæferhunde kan svinge meget i pris fra 4.000 kr og helt op til 12.000.  Det kommer nemlig an på, om du vil have en schæferhund, der egner sig til et specifikt formål. Eller om du bare vil have en skøn familiehund.

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en schæferhund også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter.

 


ENGELSK BULLDOG

 

En engelsk bulldog er en hund, der kan have et lidt bistert udtryk. Men egentligt er den én af de kærligste hunderacer der findes. Læs mere om den muskuløse charmetrold her.

Højde: 35-40 cm.

Vægt: Hanner: 35 kg. Tæver: 22,7 kg.

Levetid: Den bliver i gennemsnit mellem 8 og 10 år.

Sundhed: Racen har ofte vejrtrækningsproblemer, og høje temperaturer kan forværre hundens åndedrætsbesvær. Racen har derudover tendens til øjen-, hud-, hofte- og knæproblemer. Når man vælger en hvalp, er det meget vigtigt at vælge én med så lang en snude som muligt, da det er hundene med de ekstremt flade næsepartier som har størst problemer med vejrtrækningen. Ud over problemer ved motion, bevirker de flade snuder også, at bulldogs har en tendens til at snorke kraftigt.

Farver: Forskellige nuancer af rød, fawn eller brindlet med eller uden hvide aftegninger eller sort maske.

Aktivitetsniveau: De engelske bulldogs er individualister, og aktivitetsniveauet er derfor forskelligt fra hund til hund- og derfor også fra familie til familie. Fordi racen især på varme dage kan have problemer med åndedrættet, bør man ikke udsætte den for alt for belastende aktiviteter. Den holder som regel god kontakt til sin ejer. Den engelske bulldogs bygning gør at den er muskuløs over skuldrene

Mentalitet: Den engelske bulldog er på en og samme tid glad, kærlig og en smule stædig. Racen har dog ikke ry for at være én af de mest intelligente, hvilket ofte kan bringe smil og grin til en familie. På grund af sin blide personlighed og lidt kluntede krop egner en engelsk bulldog sig godt som familiehund, også til familier med mindre børn.

Pels og pleje: Pelsen er kort, fin og glat. Med jævnlig børstning holdes den uden problemer fri for løse hår. For at undgå hudirritationer bør hundens hud- og læbefolder holdes rene og tørre. Øjenrandene kræver også en del pleje. Brug derfor gerne en øjenrens, der udviklet til hundes øjne og omgivelserne omkring øjnene.

Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør):

 • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
 • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
 • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
 • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
 • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
 • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. Engelsk bulldog hvalpe ligger ofte i et højere prisleje. Du skal derfor ofte over de 10.000 for at finde en engelsk bulldog hundehvalp fra gode opdrættere.

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en engelsk bulldog også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter.

 


POMERANIAN

Denne lille pelstot er gået fra at være rottehund til selskabshund. Den er med andre ord steget gevaldigt i de sociale grader, og den har attituden til at matche det. Læs mere om den stolte racehund nedenfor.

 Højde: 18-22 cm for både hanner og tæver.

Vægt: 2-3 kg for både hanner og hunner

Levetid: De bliver i gennemsnit mellem 12 og 15 år.

Sundhed: Overordnet set er en pomeranian en race, der ikke har de store helbredsproblemer. De problemer der kan vise sig hos dem er: Problemer med knæskaller, hjerte og nyrer samt øjenproblemer.

Farver: Du kan få en pomeranian i næsten alle tænkelige farver: Sort, brun, hvid, orange, ulvegrå, creme, creme-zobel, orange-zobel, sort, tan eller broget.

Aktivitetsniveau: Racen var oprindeligt rottehund. Gennem avl er den blevet mindre og mindre og holdes i dag kun som selskabshund. Den har behov for tæt kontakt med sin familie, men den er dog ret uegnet som skødehund. Da hunden faktisk har gener fra de arktiske slædehunde, kan den godt tåle mere motion end andre små hunde.

Mentalitet: Pomeranianen er selvsikker, vagtsom og kan have tilbøjelighed til at gø af alt og alle. Dette er dog noget du kan træne den i at lade være med fra hvalp af.

Pels og pleje: Den overdådige pels kræver en del pleje for at undgå at den filtrer, du kan med fordel bruge en hundeshampoo til filtret pels når du har din hund i bad. Pelsen kræver 10-15 minutters pleje dagligt. Væn allerede hunden til pelsplejen i den tidligste hvalpealder. På den måde vil din hund opfatte pelspleje som en hyggelig aktivitet sammen med dig.

Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør): 

 • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
 • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
 • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
 • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
 • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
 • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. Hvis du gerne vil have en af de smukke pomeranians, så skal du være indstillet på at du skal give lidt for det. De ligger nemlig i den lidt høje ende og har oftest en startpris tæt på de 10.000 kr. Derudover skal du nok afsætte budget af til hundefrisør, da pelsen skal vedligeholdes jævnligt.

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en pomeranian også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter.

 


BOMULDSHUND

Er du også nysgerrig på at vide mere om den mest googlede hund i Danmark i 2017? Så læs mere om den søde bomuldshund her.

Højde: Hanner mellem 27-30 cm. Tæver bliver bliver 25-28 cm.

Vægt: 3,5-7 kg.

Levetid: En bomuldshund lever i gennemsnit mellem 10-14 år.

Sundhed: Den lille hunderace er overordnet sund, med få genetiske helbredsproblemer.

Farver: Grundfarven i en bomuldshund er hvid, men man kan godt finde bomuldshunde, der har brunlige skær i deres pels.

Aktivitetsniveau: Man skal ikke lade sig snyde af bomuldshundens størrelse, det er nemlig en race, der kan holde til lange gåture. Når den er fuldt udvokset, kan du træne agility med den, det er dog vigtigt, at du venter med træningen indtil den er fuldt udvokset så knogler og muskulatur kan holde til belastningen.
Denne hunderace er social, og er derfor ofte at finde tæt på sin ejer.

Mentalitet: Bomuldshundens sind er venligt, kærligt og socialt. Den er derfor oftest meget glad for menneskeligt selskab. Det er dog vigtigt, at man socialiserer sin bomuldshund som hvalp, og at man ikke har for meget støj i form af råb og skrig så længe bomuldshunden er hvalp; Dette kan hundens følsomme sind nemlig reagere på, og gøre således at den bliver sky som voksen.

Pels og pleje: Pelsen hos en bomuldshund er lang og blød, og bidrager til hundens søde udtryk. Pelsen kræver dog lidt arbejde i form af hyppig børstning og jævnlig vask. Her kan det anbefales, at man anvender en hundeshampoo, der er god til filtret pels. En lille bonus info her er at en bomuldshund ikke har nogen underpels, og derfor fælder den ikke, og producerer ikke ligeså meget hundeskæl som andre hunderacer. Derfor menes det, at bomuldshunden er mere allergivenlig end andre hunderacer. Vi anbefaler, at du vænner din hvalp til pelspleje hurtigt, så hunden associerer pelspleje med en hyggestund sammen med sin ejer.

Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør):  

 • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
 • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
 • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
 • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
 • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
 • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. Prisen på en bomuldshund som hvalp ligger mellem 8000-13000. Så overvej grundigt, om du har økonomien til en bomuldshund.

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en bomuldshund også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter.

 


SHIH TZU

En Shih Tzu er ideel til dig, der ønsker en lille og kærlig hund. Læs mere om racen nedenfor.

Højde: Både hanner og tæver bliver højst 27 cm.

Vægt: Deres vægt skal ligge på ca. 4,5-8 kg.

Levetid: En shih tzu lever mellem 10 og 16 år.

Sundhed: I racen ses tendens til allergi, tandproblemer, navlebrok og øjenproblemer. Den bliver i gennemsnit mellem 10 og 16 år. Derudover kan man opleve at ens shih tzu får vejrtrækningsproblemer- især når det er varmt. Dette skyldes dens hovedform og flade næse, der lig med den franske bulldog gør at den meget ofte snorker og kan have svært ved at trække vejret når den motioneres.

Farver: Du kan finde shih tzus i alle farver. 

Aktivitetsniveau: Shih tzu’en er udadvendt, livlig og kontaktsøgende, men den holder altid god kontakt til sin ejer. Racen har behov for daglige gåture af en vis længde. Den kræver derudover mentalt stimulerende aktiviteter og et socialt liv med masser af menneskelig kontakt.

Mentalitet: Shih tzu’en er opmærksom og aktiv. Den er meget kælen, men samtidig selvstændig og legesyg. Racen er velegnet som selskabshund både i børnefamilier og hos enlige ældre. Shih tzu’en er venlig overfor både fremmede og andre hunde. Da denne race er fremavlet med det specifikke formål at være en selskabshund, så vil du altid kunne finde din shih tzu tæt på dig.

Pels og pleje: En shih tzu er en hund, der kræver en del pelspleje. Selve strukturen i dens pels er glat, lang og tæt med underuld. Pelsen bør blive børstet dagligt, og den skal jævnligt vaskes og føntørres. Ansigtet skal holdes fri for pels, og pandehåret skal derfor bindes op eller klippes kort. Pelsplejen for denne hunderace er mest omfattende i dens ”ungdomsår”- senere i livet bliver den nemmere at passe.

Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør):  

 • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
 • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
 • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
 • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
 • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
 • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. Du skal passe på når du får en shih tzu, da det er en hunderace, der ofte bliver stjålet. En race ren  shih tzu koster fra 7000-12000 kr.

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en shih tzu også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter.

 


COCKER SPANIEL

Leder du efter en familiehund i mellemstørrelse, der også har et vist aktivitetsniveau, så læs mere om cocker spanielen her.

Højde: Hanner: 39-41 cm. Tæver: 38-39 cm.

Vægt 12-14 kg

Levetid: Den bliver i gennemsnit mellem 12 og 14 år.

Sundhed: Racen er generelt sund, men har tendens til hofteledsdysplasi og øjenproblemer. Du skal også være ekstra opmærksom på en cocker spaniels karakteristiske ører, da mikroklimaet under deres ører kan blive relativt fugtigt, hvilket kan resultere i filterkager, bakterier og mider. Derfor anbefaler vi at du anvender en ørerens specielt til hunde, for at holde din hunds ører rene og sunde. Læs mere om Frontlines ørerens.

Farver: Racen findes i fire forskellige farvetyper: helfarvet, flerfarvet, trefarvet eller roans.

Aktivitetsniveau: En cocker spaniel har et naturligt jagtinstinkt, der hos en cocker spaniel er hovedsageligt rettet mod fugle. Racen skal derfor tidligt opdrages til lydighed af sin ejer. Det er en udpræget intelligent hund, der kan lære flere tricks samt blive anvendt til agility, men det er samtidig også en hund, der har brug for en fast hånd fra start af. På grund af behovet for en fast hånd, og den konsekvente opdragelse, er det ikke en hund, der anbefales til førstegangs købere. 

Mentalitet: En cocker spaniel er livsglad og energisk. Den er kærlig over for alle i familien og venlig overfor fremmede med en logrende hale. Man bør dog huske, at racen også er en målrettet og selvstændig jagthund, som kræver et højt aktivitetsniveau. Derfor er det især vigtigt at du husker at motionere og aktivere din hund, så den ikke lider af at være understimuleret. Hunde der ikke motioneres og aktiveres hyppigt udvikler hyppigt adfærdsproblemer. 

Pels og pleje: Pelsen er silkeagtig, glat og aldrig krøllet. Den bør blive børstet og klippet ofte, og den kræver derfor en del arbejde. Hårene i ørerne skal derudover fjernes- og du skal som sagt være ekstra opmærksom på dette område. Det er en god idé at du vænner din hund tidligt til pelsplejen, så dette bliver en hyggestund fremover.

Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør): 

 • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
 • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
 • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
 • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
 • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
 • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. En cocker spaniel er ikke den dyreste hund du kan anskaffe dig. Priserne for denne hunderace ligger fra 4500 og opefter.

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en cocker spaniel også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter.

 


LABRADOR

Vil du have en hund, der mere eller mindre kan alt? En hund, der både er en aktiv og legesyg, og samtidig egner sig til at være legekammerat for både børn og voksne? Så er en labrador lige noget for dig. Læs mere om den meget populære race her!                

Højde: Hanner: 56-57 cm. Tæver: 54-56 cm.

Vægt: 25-34 kg.

Levetid: Den bliver i gennemsnit mellem 10 og 14 år.

Sundhed: Racen har tendens til hofteleds- og albueledsdysplasi. Derudover skal du holde godt øje med din labradors vægt, da de er kendt for ikke at have så meget mæthedsfornemmelse.

Farver: Ensfarvet sort, gul eller brun.

Aktivitetsniveau: Labradoren anvendes af mange til jagt, hvor dens opgave er at hente de nedlagte fugle. Noget af det vigtigste er at en labrador ikke keder sig- de er nemlig en hund med et højt aktivitetsniveau og derfor skal de aktiveres meget via leg eller arbejde.

Mentalitet: Labradoren er en af verdens mest populære allround hunderacer – og med god grund. De er harmoniske, tålmodige og samarbejdsvillige. De er familieorienterede, kontaktsøgende og generelt venlige mod alle. De kan være vagtsomme, men labradoren er først og fremmest en jagthund med en fremragende næse.

Pels og pleje: Labradorens pels er kort og tæt uden de bølger man ser hos en golden retriever. Racens pels føles rimelig hård og let fedtet, men det tjener et formål, da den beskytter og isolerer godt. Derfor kan hunden sagtens tage en svømmetur i havet uanset årstid. Labradorer fælder en del og bør derfor blive børstet regelmæssigt og grundigt igennem. Læs mere om hvordan Frontlines balsamspray styrker pelsen og giver naturlig glans.

Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør):  

 • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
 • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
 • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
 • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
 • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
 • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. En labrador er ikke den dyreste hund du kan købe. En fuldblods labrador ligger i prislejet 6-7000 kr. Men du kan sagtens finde labradorhvalpe, der ligger på 4-5000 kr.

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en labrador også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter.

 


GOLDEN RETRIEVER

Det er ikke for sjov, at en golden retriever bliver betegnet som verdens bedste familiehund. Læs mere om den glade hund her.

Højde: Hanner: 56-61 cm. Tæver: 51-56 cm.

Vægt: 27-36 kg.

Levetid: Racen bliver i gennemsnit mellem 10 og 13 år.

Farver: Racen fås i alle nuancer af gylden eller creme.

Sundhed: En golden retriever er som udgangspunkt en ganske sund race. Dog kan der ses allergi, der kommer til udtryk som kløe, samt arvelige ledproblemer i knæ, hofter og albue. På trods af dens høje aktivitetsnievau, er det samtidig også en race, der tager hurtigt på, så overvægt kan være en faktor, der kan påvirke den senere i livet.  

Aktivitetsniveau: En golden retriever er en hund med et højt aktivitetsniveau. Den elsker at apportere, og da den er intelligent kan du også lære den flere forskellige tricks. Da det netop er en hund, som er nem at træne egner den sig godt til førstegangshundeejere.

Mentalitet: Hvis du ønsker en hengiven, kærlig, rolig og loyal hund, så er det helt sikkert denne race du skal overveje. En golden retriever er nemlig en særdeles velegnet familiehund, og på grund af dens sind, bliver den også ofte anvendt som servicehund og førerhund. Det er dog vigtigt, at du træner din hund i at være alene hjemme, ellers kan du risikere at stue eller bryggers er i en værre uorden når du kommer hjem.

Pels og pleje: En golden retriver er ikke en hunderace, der kræver meget pelspleje, udover at du skal børste den jævnligt da den fælder meget. Fordi det er en hund, der elsker at være aktiv- er det vigtigt at du kigger pelsen igennem for især flåter når de er i højsæson. Dette gælder især, hvis du bor i grønne områder eller ude på landet. Læs mere om Frontlines parasitpræparater.

Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør):  

 • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
 • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
 • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
 • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
 • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
 • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. Du kan købe en golden retriever fra 6000-10,000 kr. 

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en golden retriever også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter.

 


ROTTWEILER

 

Glem alt om, at rottweileren er en hund, der kun tiltrækker rockere. Denne hunderace er en familiehund og arbejdshund med en god beskyttertrang.

Højde: Hanner: 61-69 cm. Tæver: 56-63 cm.

Vægt:  41-50 kg.

Levetid: Den bliver i gennemsnit mellem 8 og 10 år.

Sundhed: Racen er generelt sund da den ikke har været præget af indavl.

Farver: Sort med rustrøde aftegninger.

Aktivitetsniveau: Rottweileren er en aktiv og selvsikker brugshund. Den er arbejdsom og udholdende og kræver derfor nogle lange gåture sammen med sin ejer, udover konsekvent daglig træning de første leveår. Man skal være opmærksom på, at racen er stærk, og den kræver derfor en del styrke at håndtere. Med det in mente når du opdrager din rottweiler-hvalp, så kan den blive rolig blandt andre hunde og mennesker.

Mentalitet:  Rottweileren er i modsætning til, hvad mange tror en meget rar hund. Den er ligesom de fleste andre racer meget glad for børn, og den er stabil og venlig overfor fremmede. Er man som ejer i stand til at opfylde racens behov, er det en kærlig familiehund. Er man dog stadig en smule urolig for en rottweilers personlighed, kan man vælge at gå målrettet efter en tævehvalp, da de overordnet set har en blidere personlighed end hanner.

Pels og pleje: En rottweilers pels er mellemlang, hård og strid med en tyk underuld. Den beskytter og isolerer godt mod vind og vejr. Når du har en rottweiler er pelsplejen minimal, og en ugentlig gennembørstning er rigeligt. I og med at en rottweiler er en aktiv hund, der skal motioneres meget, så er dens poter også mere udsat for at blive tørre og ømme, plej derfor din hunds poter med en potebalsam.

Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør): 

 • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
 • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
 • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
 • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
 • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
 • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. Du kan købe en rottweiler fra 5000-10.000 kr. På grund af hundens sind og temperament, anbefales det dog, at du besøger flere forskellige hvalpe og opdrættere, før du ligger dig fast på, hvilken én du vil have.

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en rottweiler også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter.

 


FRANSK BULLDOG

Nedenunder finder du en oversigt, med de mest generelle fakta om en fransk bulldog. Denne hunderace er især velegnet som familiehund.

Højde: Den bliver kun mellem 28 og 30 cm høj.

Vægt: Den vejer mellem 11 og 13 kilo.

Levetid: Racen lever i gennemsnit mellem 11-14 år.

Sundhed: En fransk bulldog er desværre en hunderace, der ikke har det bedste helbred fra naturens side. Det skyldes isæt at racen er brachycephalic, hvilket er betegnelsen for racens kortere snude og længere og blødere gane, der kan give en fransk bulldog vejrtrækningsproblemer. Derudover er dens udstående øjne sårbare for skader og de kan oftere udvikle grå stær end andre racer. Franske bulldogs har også stor tendens til mange forskellige hudsygdomme, der ofte kræver livslang behandling.  

Farver: Du kan få en fransk bulldog i næsten alle farver. Den mest almindelige farve blandt racen er dog sort.

Aktivitetsniveau: Den franske bulldog kan godt være en smule hæmmet rent fysisk på grund af sin kropsbygning, samt sine vejrtrækningsproblmer forårsaget af den flade snude. Dens proportioner gør f.eks. at de fleste franske bulldogs har problemer med at svømme. En fransk bulldog er ikke en hund, der har stort behov for fysisk aktivitet, derfor egner den sig godt som byhund og lejlighedshund.    

Mentalitet: Den lille franske bulldog er blevet fremavlet til at være familiehund, på grund af dens følsomme, men kærlige sind. Da det er en race, der har en lidt mere følsom mentalitet vil du heller ikke være i tvivl, hvis din bulldog skammer sig efter den er blevet irettesat. Det vil du kunne se på dens kropssprog, der vil virke mere brødebetyndet.

Pels og pleje: En fransk bulldogs pels er kort og kræver derfor ikke jævnlige besøg hos hundefrisøren. Det er dog vigtigt at du børster din bulldog nogle gange om ugen, da det er en hunderace, der har tendens til at fælde en del.                                                                                    

Økonomi det første år (eksklusiv hundens pris, foder, legetøj, hundetræning og evt. Frisør):  

 • Lovpligtig ID-mærkning: 350 kr.
 • Lovpligtig tilmelding til dansk hunderegister: 150 kr.
 • Lovpligtigt hundetegn: 100 kr.
 • Lovpligtig ansvarsforsikring: 350 kroner
 • Hundesygeforsikring: 1800 kr.
 • Sundhedseftersyn/vaccination: 800 kr.

I gennemsnit koster en hund ca. 1000 kr. på månedlig basis. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi før du køber hund. En fransk bulldog ligger i en mellemklasse når det kommer til priser. Priserne ligger fra 7500-9500, alt afhængigt af om du ønsker en hund med stamtavle.

Ligesom alle andre hunderacer, så kan en fransk bulldog også blive smittet med lus og lopper af andre hunde. Udover lus og lopper kan din hund også få flåter når det er sæson for dem. Med Frontlines parasitpræparater, kan du både forebygge og behandle mod disse parasitter.