Top 10 jagthunde

DE 10 MEST POPULÆRE JAGTHUNDE
DE 10 MEST POPULÆRE JAGTHUNDE

DE 10 MEST POPULÆRE JAGTHUNDE

Jagtsæsonen er skudt i gang, og det betyder, at du kan tage din firbenede ven med på nye jagteventyr. Har du ikke allerede anskaffet dig en jagthund, kan du også med fordel læse mere om de 10 mest populære jagthunde her og blive klogere på, hvilken jagthund, der passer til dig og dine behov.

HVILKEN JAGTHUND ER BEDST?

Der findes mange forskellige jagthunde, som gennem generationers avlsarbejde har udviklet speciale indenfor hver deres felt. Uanset hvilken race du vælger, er det vigtigt at drage fordel af og respektere de egenskaber, som jagthunden har, så man som hundeejer giver hunden de bedste forudsætninger for at blive en god jagthund. Nedenfor finder du de 10 mest populære jagthunde, som alle er fantastiske indenfor hver deres område.

TOP 10 JAGTHUNDE

  1. Labrador Retriever - Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr for denne hund. Dens kraftige pels gør den nemlig beredt til al slags vejr. Skulle byttet lande i en skovsø, dykker den også glædeligt ned i det kolde vand for at hente det op til dig.
  2. Engelsk setter - Denne slanke, muskuløse og meget lydige hund har en fantastisk lugtesans. Den kan hjælpe dig som jæger med at spore dit drømmebytte på lang afstand.
  3. American Foxhound - Som navnet antyder, er denne hund fremavlet til at jage ræve, hvilket den stadig er fantastisk til. Dens styrke og størrelse gør den også i stand til at jage hjorte, hvis det er det, du ønsker.
  4. Blodhund - Denne store hund har 40 gange så mange duftreceptorer i forhold til mennesker, så den hjælper meget gerne til, hvis der er noget du skal have opsporet, ja den kan faktisk ikke lade være!
  5. Beagle - toppen af poppen, når man i England skal afbilde symbolet på rævejagt. Den har et kæmpe jagtinstinkt og er samtidig en god familie- og børnehund.
  6. Black Tan Coonhound - Den strømlinede hund bevæger sig yndefuldt i alt terræn og rygter går på, at den er i familie med blodhunden. Sammensætningen gør den til en enestående jagthund.
  7. Gravhund - Ja, det undrer nok nogen, men er denne hund din jagthund, har du fuld forståelse for, hvorfor den er landet på top 10 listen. Hunden har en god lugtesans og har evner til både at jage dyr oppe og under jorden.
  8. Korthåret hønsehund - Holder overblikket og markerer meget tydeligt, hvor byttet er. Dens korte pels begrænser dog dens assistance til de varmere måneder.
  9. Engelsk Springer Spaniel - Dens evner bruges, når man gerne vil jage vildtet op fra jorden. Når byttet er nedlagt, holder den også med et blidt greb om byttet, så det ikke lider yderligere overlast.
  10. Chesapeake Bay Retriever - Denne hund ligner meget nr. 1 på listen i forhold til dens evner, og derfor er glæden stor, hvis den kan få lov at jage vandfugle for dig.

JAGTHUNDE ER UDSATTE FOR LOPPER OG FLÅTER

Jagthunden har ligesom alle andre dyrevenner et behov for daglig omsorg fra dig. Den skal klappes, fodres, trænes og plejes. Da jagthunden ofte er ude i skoven og steder med høj beplantning, er den ekstra udsat for lopper og flåter. Lopper og flåter er ikke kun generende for din hund, men også for dig og din familie.

DET ER LETTERE AT FOREBYGGE END AT BEKÆMPE!

Det er sjovere at tage tingene i opløbet! Lopperne og flåterne kommer nemt ind i dit hjem i hundens pels. Men forebygger du i stedet med det populære produkt Frontline Combo Vet kan du undgå, at din hund bliver jagtet af flåter og lopper.