Kat

De 10 mest allergivenlige katte

DE 10 MEST ALLERGIVENLIGE KATTE
DE 10 MEST ALLERGIVENLIGE KATTE

Det behøver ikke betyde slutningen på din drøm om at blive katteejer, at du har fået konstateret allergi. Dog skal du heller ikke fare ud og købe den første og den bedste allergivenlige kat. 
Læs med og bliv klogere på allergivenlige katte og få samtidig listen over de ti mest allergivenlige katteracer.

FINDES ALLERGIVENLIGE KATTE OVERHOVEDET? 

Alle katte besidder de samme allergifremkaldende proteiner, og man kan derfor aldrig vide sig helt sikker på, at en kat ikke frembringer allergiske reaktioner. Dog er der nogle racer, der ikke fælder og derfor ikke udgør samme risiko for at frembringe anfald hos allergikere som andre katte. 

KAN JEG BLIVE KATTEEJER TRODS MIN ALLERGI? 

Det kan du muligvis godt. Er du svært allergisk for katte, og kan du ligefrem fornemme katten i din næse, når du træder ind i et kattehjem, bliver du nok aldrig katteejer. Andre allergikere formår at leve fint sammen med en kat ved at tage nogle forholdsregler såsom at gøre rent ofte, børste katten dagligt og bruge kæledyrsservietter, som nænsomt rengør pelsen på din kat. Desuden er det en god idé at bruge noget tid med en af dine venners eller familiemedlemmers kat, før du køber en selv. Det vil både være synd for katten og for dig, hvis du bliver nødsaget til at skille dig af med den igen. 

10 ALLERGIVENLIGE KATTERACER 

Er du allergisk over for kattens protein, som befinder sig i fx spyt og urin, finder du nok ikke en kat, du kan tåle. Er det derimod kattens skæl, der frembringer din allergi, så kan du anskaffe dig en kat, der ikke har dobbelt pelspragt, og derfor ingen underuld har. Det er typisk underulden, der fremprovokerer de allergiske reaktioner, men der findes en række katte uden underuld, som derfor ikke fælder, og som mange allergikere vil kunne leve fint sammen med. 

Nedenfor får du en liste med ti katteracer, der ikke fælder:

  1. Bengalkat
  2. Blå Russer
  3. Sibirisk Skovkat
  4. Siameser
  5. Sphynx
  6. Bombay
  7. Burmeser
  8. Devon Rex
  9. Cornish Rex
  10. Farveprikket korthår 


HVAD SKAL MIN KAT HEDDE?

Hvis du har anskaffet dig en allergivenlig kat, kan du få inspiration til de mest populære kattenavne her.