Kat

Guide: Sådan finder du den bedste katteseng

Guide: Sådan finder du den bedste katteseng
Guide: Sådan finder du den bedste katteseng

Behøver min kat overhovedet en seng? Den ligger jo alligevel i stolen, sofaen - eller i min seng. Vil den overhovedet bruge en egen seng? Ja, det vil den helt bestemt, så længe du finder den rigtige katteseng til din kat. 

HVORDAN FINDER JEG DEN RIGTIGE KATTESENG?

Du skal kigge efter disse 5 ting, når du skal vælge katteseng:

1. Privat gemmested
Katte føler sig sårbare, når de sover, så de kan lide, at deres seng er et stille, privat sted, hvor de hverken bliver set eller forstyrret. Kig efter en katteseng, der giver masser af privatliv og måske er næsten helt lukket, ligesom en hule. Det er påvist, at hvis en kat har mulighed for at gemme sig, når den sover, bliver den mindre stresset. Og jo flere gemmesteder den har, jo bedre.

2. Komfortabel
Katte sover meget og hviler meget, og de holder af at ligge godt. Det er næsten det vigtigste aspekt ved kattesengen, at den skal være behagelig. Noget blødt og polstret, eller du kan tilføje et fleecetæppe i sengen for at gøre den ekstra blød.

3. Varm
De færreste katte kan modstå en varm plads. Solstriben. Pladsen foran den tændte pejs. Radiatoren. Hvis du allerede har valgt en seng, der er blød og har høje kanter eller er en hule, er den sandsynligvis allerede lun. Ellers kan du placere sengen i en varm del af huset, eller lægge en kæledyrssikker varmepude i kattesengen. Der findes også kattesenge, der er udformet som hængekøjer til at montere ved en radiator - den totale luksus.

4. Et godt udkigssted
Katte elsker at hvile et sted, hvor de har frit udsyn til deres omgivelser. De kan holde øje med potentielle farer, og der er underholdning, så de får stillet deres nysgerrighed. Nogle kattesenge er allerede skabt, så de fx står på en stolpe eller lignende. Ellers kan du prøve at sætte sengen højt over gulvet, eksempelvis på en hylde, i vindueskarmen eller øverst på ​​klædeskabet - bare de stadig har en sikker og nem adgang til kattesengen.

5. Tilgængelig
Kattesengen skal naturligvis være nem at komme til. Den skal ligge fast på underlaget, og adgangsvejen skal være fri for ting, der kan rulle eller vælte. Det er ikke et problem, at den er placeret højt - katte er utroligt gode til at springe. Indgangshullet skal være lige til at komme igennem. 

HAR KATTE BEHOV FOR EN KATTESENG?

Din kat har faktisk brug for flere kattesenge. Prøv at lægge mærke til hvor mange forskellige steder, din kat lægger sig til at sove. Katten roterer mellem flere sovepladser, fordi det mindsker risikoen for, at parasitter såsom lopper og flåter overlever og formerer sig i deres katteseng. Derfor er det bedst at give dem et par kattesenge rundt om i hjemmet - og husk at gøre dem godt rene, eller smid dem i vaskemaskinen, når de ikke er i brug. 

HVOR STOR SKAL EN KATTESENG VÆRE?

Katte sover på flere forskellige måder. Nogle gange er de rullet helt sammen, andre gange strakt så langt ud, at selv tæerne på poterne er spredt. En katteseng behøver ikke være særlig stor. De fleste katte kan godt lide at ligge tæt, så du kan vælge en seng eller en hule, der ikke er meget større end katten, når den er rullet sammen. En anden mulighed er at vælge det højt placerede sovested. Så kan kattesengen være en plade, der er betrukket med noget blødt, og har plads til at katten kan strække sig.

HVOR SKAL JEG STILLE KATTESENGEN?

Der er tre tommelfingerregler for placering af kattens seng. Du skal først og fremmest vælge et roligt uforstyrret sted. Det næste, du skal kigge efter, er, om placeringen er lun. Eksempelvis tæt på en radiator eller ved et vindue, hvor solen står på. Kan du finde et højt, stabilt og sikkert sted, bliver din kat lykkelig.

KATTESENG: KVALITET OG MATERIALE

En kat fælder. En udekat hiver snavs og parasitter med ind. Sørg for at vælge en katteseng, der er nem at gøre ren. Enten med en støvsuger og en børste, eller af en kvalitet, du kan smide i vaskemaskinen.

Fleece, uld eller bomuld er alle materialer, som katten elsker, og som er praktisk for dig at holde rene.

Næste skridt er at finde noget, der ser pænt ud i din bolig. Der er utroligt mange farver og former at vælge mellem - når du har sikret dig, at det praktiske er i orden, så find noget, der falder godt ind netop i dit hjem.

HVOR MEGET SOVER MIN KAT?

Katte sover i gennemsnit omkring 16 timer om dagen. Det er en stor del af døgnet, hvor de er sårbare, og derfor er det vigtigt, at de har trygge og behagelige steder at lægge sig. Når du nu har fået fat i den eller de ideelle kattesenge, hvad gør du så, hvis din kat ikke vil bruge dem? Prøv først og fremmest at kigge på de 5 vigtige punkter til valg af katteseng og placering, og se om du kan ændre noget, så det bliver mere tillokkende. 

Den nye smarte seng kan muligvis lugte nyt og ukendt. Det kan få katten til at undgå den, fordi den “forkerte lugt” virker lidt skræmmende på dem. Prøv at lægge noget med din kats duft på inde i sengen (f.eks. et tæppe, de allerede har sovet på, eller et stykke legetøj, de leger med), for at gøre det mere lokkende for dem. Eller brug lidt katteurt, eller en spray med katteurtduft. Helt uimodståeligt for din kat! 

SLIP FOR FLÅTER OG LOPPER I KATTESENGEN

Har du husket at behandle din kat mod flåter og lopper, så du undgår parasitter i hundesengen? Tilmeld dig vores reminderservice og få en gratis reminder, når det er tid til at behandle din kat mod flåter og lopper.