Kat

Disse giftige planter må dit kæledyr IKKE spise!

Disse giftige planter må dit kæledyr IKKE spise!
Disse giftige planter må dit kæledyr IKKE spise!

Den danske natur er utrolig frodig, men det er ikke alle planter, som dit kæledyr bør stifte bekendtskab med. Hunde og katte har dog ikke snude for, hvilke planter som er giftige, så du bør holde et vågent øje på denne årstid.

UNDGÅ MAVEONDE OG FORGIFTNING

Mange er nok ikke klar over, hvor mange giftige arter, der vokser i den danske/svenske natur og hjemme i haverne. Nogle af de giftige planter vil kunne give dit kæledyr et mindre maveonde, hvorimod andre planter er så giftige, at de kan medføre forgiftninger og svære følgesygdomme.

PAS PÅ - DE 10 MEGET GIFTIGE PLANTER

  1. Liljekonval (og mange andre liljer)
  2. Galnebær
  3. Giftgyde
  4. Julerose
  5. Guldregn
  6. Tulipaner (og andre løgplanter)
  7. Pigæble
  8. Engletrompet
  9. Fingerbøl
  10. Stormhat

PAS PÅ BJØRNEKLO OG VILD PASTINAK!

Begge disse planter findes mange steder i naturen og er giftige allerede ved berøring. Saften fra planterne kan fremkalde udslæt, kløe og brandsårs lignende sår. Der findes mellem 100-200 giftige plantearter i naturen. Du kan se en mere komplet liste her, hvor du også kan læse om de forskellige typer forgiftninger.

HAR DU MISTANKE OM, AT DIT KÆLEDYR ER BLEVET FORGIFTET?

Har du mistanke om, at dit kæledyr er blevet forgiftet, er det altid en god idé at søge dyrlæge. Det er en stor fordel, hvis du kan oplyse, hvad din hund eller kat har spist og i hvor store mængder.