12 tips: tjekliste til ferie med hunde

12 tips: tjekliste til ferie med hunde
12 tips: tjekliste til ferie med hunde

Er du i gang med at planlægge ferie med din familie og har I en hund der skal med? Så er der en række ting og faktorer du skal være opmærksom på i forbindelse med planlægningen. Vi har samlet en nogle råd og overvejelser du kan bruge som guidelines til at planlægge din ferie, så dig, dine familie og dit kæledyr får allermest ud af ferien. Husk dog på, at det ikke er sjovt at tage hunden med på en lang kør-selv ferie, eller en lang flyvetur, hvis din hund ikke er glad for transport. Hvis din hund eller kat ikke er glad for at blive transporteret, er det bedre at de kommer i pension, eller bliver passet af familie eller venner.

TJEKLISTE TIL FERIE MED HUNDE

 1. Må hunden komme med ind på hotellet, campingpladsen eller hvor du skal overnatte?
   
 2. Tjek om området er hundevenlig. Er der luftemuligheder? – hundeskov eller lign? Lad hunden blive hjemme, hvis du skal på storby ferie.
   
 3. Sørg for at have rigelig med vand med i bilen. Bliver det varmt undervejs, er det meget vigtigt at hunden får væske.
   
 4. Sørg for at der kommer frisk luft til hunden, mens I kører. Bagerst i en bil kan der bliver MEGET varmt – selv i en kassebil.
   
 5. Har hunden et hundepas? Hvis du rejser udenfor Danmarks grænser, er det vigtigt at du sætter dig ind i de regler, der er i det pågældende land. Du kan læse mere om at rejse med hund I Europa på fødevarestyrelsen.
   
 6. Er hunden vaccineret efter gældende krav? Her kan du igen henvende dig på fødevarestyrelsens hjemmeside for at få det fulde overblik over lovkravene.
   
 7. Husk hundetegn og halsbånd. Det er naturligvis altid en god idé at din hund har hundetegn og halsbånd på; ud over det er god sund fornuft er det også et lovkrav i mange lande, og hvis hunden løber væk, er det nemmere at finde dig igen.
   
 8. Hvis i tager på bilferie, må du aldrig lade din hund blive alene i bilen i længere perioder – og slet ikke hvis det er solrigt og varmt.
   
 9. Lad være med at købe foder på ferien. Det kan være sagtens betale sig at komme kæledyrets foder i mindre poser og på den måde ”portions-anrette” dens mad. På den måde sparer du plads og penge.
   
 10. Hvis du forventer at din hund skal blive hjemme i campingvognen eller på hotelværelset mens du/i er ude og opleve området, så skal du seriøst overveje at få passet hunden derhjemme.
   
 11. Det kan være en god ide at give hunden et godt bad når man kommer hjem fra sin rejse.
   
 12. Hvis du skal på vandre ferie med din hund er det vigtigt at du tjekker hundens pels for flåter under rejsen. Du kan med fordel overveje at forbygge mod flåter, lus og lopper med en af Frontlines parasitpræparater.