Kat

Guide: Sådan passer du på dit kæledyr til jul og nytår

Guide: Sådan passer du på dit kæledyr til jul og nytår
Guide: Sådan passer du på dit kæledyr til jul og nytår

Ligesom vi mennesker er forskellige, er der forskel på vores kæledyr og på, hvor stressede de bliver i forskellige situationer. Men fordi man ikke kan fortælle et dyr, hvad der skal ske, er det endnu vigtigere at tage sine forholdsregler, når der laves om på dyrets hverdag, som det er tilfældet med jul og nytår.

Derfor har vi lavet denne guide, du kan bruge som tjekliste, før du åbner døren til dine gæster, og raketterne brager. 

  • Tænk over din julepynt. Er det placeret et sted, hvor dyret kan nå det (for eksempel på juletræets nederste grene) skal det ikke ligne legetøj eller være fyldt med slik/kager. Pas også på med glaskugler, da de kan skære i sarte poter, hvis de går i stykker. Lad aldrig dine kæledyr være alene ved juletræet. 
  • Sørg til alle tider for, at der er et sted, dit kæledyr kan trække sig tilbage, når der er gæster i hjemmet. Lav for eksempel en hule i et rum, hvor gæsterne ikke kommer. 
  • Rul gardinerne ned nytårsaften, så du skåner dit kæledyr for lysglimt. Nogle vælger at forberede dyret ved at vise det film af fyrværkeri, men det kræver, at du er ude i god tid, hvis det skal virke - det vil sige 3 mdr.- et halvt år før nytårsaften. 
  • Nissehuer og nytårshatte til kæledyrene er generelt en dårlig idé. De forstår ikke det sjove, og de kan blive både bange og flove, når vi reagerer anderledes på dem end normalt. 
  • Luft din hund grundigt om eftermiddagen nytårsaftensdag, så den ikke behøver udenfor, når raketterne brager, og luk kattelemmen. Det er generelt en god idé at give dit kæledyr godt med motion både dagen inden og på selve dagen, inden det går løs. 
  • Din egen opførsel smitter af på dyrene, så tal muntert til dem og vær afslappet, når raketterne brager. 
  • Lad aldrig din hund være alene hjemme nytårsaften. Du risikerer bare en hund, der bliver angst og aldrig vil kunne efterlades alene hjemme igen.