Kat

6 gode råd til valg af kattepension

6 gode råd til valg af kattepension
6 gode råd til valg af kattepension

Er du katteejer, og planlægger du en ferie i den kommende tid, ved du også, at en del af planlægningen er at finde pasning til din kat. Vi har her samlet en række gode råd, så du kan give din kat den bedste “ferie” væk fra de vante omgivelser.

HVEM SKAL PASSE DIN KAT?

Hvis du ikke har familie, venner eller bekendte, som straks står klar til at passe din kat, mens du skal på ferie, kan en løsning være en kattepension.

Hvis du har været katteejer i mange år, har du måske allerede en fast kattepension, hvor du trygt overlader pasningen af dit kæledyr, hver gang I skal på ferie. Er det derimod første gang behovet er opstået, er du flyttet, eller har du dårlig oplevelse fra den sidste pension, deler vi her vores overvejelser og erfaringer.

FORBERED DIG I GOD TID

Du bør være ude i god tid, hvis du skal afsted i én af de travle ferieperioder.

Det kan være rart at besøge pensionen, inden du booker for at danne sig et forhåndsindtryk og tale med ejerne. Forvent dog ikke at du nødvendigvis kan dukke op, når det passer dig, da mange af pensionerne forsøger at skabe så rolige omgivelser for dyrene ved at begrænse mange besøg. Der er naturligvis flere ting at tage højde for, når du skal vælge en pension til din kat. Det vigtigste er, at du er tryg ved at efterlade dit kæledyr i pensionens varetægt, mens du selv er på ferie - så du kan slappe af under din ferie.

Det kan kræve samme mængde research som at planlægge din egen ferie, men det er svært at tilgive sig selv, hvis du efter feriens slutning henter din kat i en sølle forfatning.

6 GODE RÅD TIL VALG AF KATTEPENSION:

  1. Spørg efter anbefalinger i dit netværk
  2. Forhør dig hos din dyrlæge. De kender ofte pensionerne i deres område
  3. Besøg én eller flere pensioner før du booker. Vælg en pension, der kræver bevis på vaccinationer og forebyggelse af lopper
  4. Vælg en pension, der passer til din kat i forhold til inde-/udefaciliteter
  5. Vælg en pension, hvor du kan se, at de plejer dyrene godt
  6. Sørg gerne for, at din kat kan få det samme foder som normalt. På den måde skåner du din kat for unødige mavegener.

FÅ PERSONLIGE ANBEFALINGER

Det er altid en god ide med de personlige anbefalinger, da det kan være svært at finde konkrete anbefalinger. Måske er en halv times køretur værd at foretrække, hvis du dermed ved, at du afleverer din kat i en god kattepension, som du tilmeld har fået anbefalet.

BESØG KATTEPENSIONEN INDEN DU BOOKER

Kender du ikke pensionen på forhånd så tag kontakt til dem, der driver den og spørg, om du må komme forbi. Du kan dermed se stedet og stille eventuelle spørgsmål. Se kattens værelse - er det indrettet med det nødvendige som kradsetræ, en hule, og har katten mulighed for at blive lukket ud - sammen eller alene. Mærk efter om du har en god mavefornemmelse, inden du booker din kats ferie.

SUNDHED I KATTEPENSIONERNE

Forud for at din kat skal passes i en kattepension, er det dit ansvar som ejer, at din kat har de nødvendige gyldige vaccinationer. Spørg hos den enkelte pension, hvad de kræver - det er også en god overvejelse, når du overvejer, hvor din kat skal passes henne.

FOREBYG MOD AT LOPPERNE KOMMER MED HJEM

I pensionerne er der mange dyr samlet på ét sted, og derfor kræver mange steder også, at din kat er behandlet med et loppemiddel, som virker forebyggende. Du kan både købe loppemiddel med og uden recept, og varigheden er forskellig fra produkt til produkt.

FRONTLINE COMBO VET - EFFEKTIVT LOPPEMIDDEL TIL KATTE

Vil du beskytte din kat mod lopper og flåter, så anbefaler vi, at du behandler og forebygger med vores loppemiddel. Det sikrer dig mod, at din kat tager lopperne med hjem fra ferie. Lopper er en plage, når de først er kommet indendøre i dit hjem.

De er ikke alene til gene for din kat men hopper også op på os mennesker og efterlader kløende, røde bid. Lopper og deres æg er svære at komme af med, når de først er flyttet ind.

Det er derfor vigtigt, at du også behandler omgivelserne. Du kan se her hvordan, du slipper af med lopperne, hvis de først er flyttet ind i dit hjem.

God ferie til dig og din kat!