Kat

10 sjove vinteraktiviteter med din hund og kat

Vinter aktiviteter
Vinter aktiviteter

Mange katte kan selv gå ud gennem kattelemmen, og hunde bliver jo luftede hver dag, meeen når temperaturen falder, og blæsten og nedbøren synger om hoveder og ører, så søger både mennesker og dyr indenfor.

Hvad skal vi så lave, så vi ikke bliver lade og sløve og kommer til at kede os? Vi har svaret, og giver dig her 10 anderledes vinteraktiviteter med din kat og din hund, der sender energi igennem dit hjem, når det er koldt og mørkt ude.

Sådan aktiverer du din kat

1. Lad jagten gå ind: Mangel på motion har negativ indvirkning på din kats helbred. Når katten er ude, løber den selv rundt, klatrer og så videre. Hvis den er meget indenfor, uden bevægelse, kan den hurtigt blive tyk. Vi anbefaler et fiskestanglegetøj, som får din kat på jagt, med løb og spring … og det er som regel ret skægt for katteejeren selv at være med i legen. Køb en færdig, eller bind en snor til en pind, og bind kattelegetøj eller en tot garn, fjer eller stof i den anden ende af snoren.

2. Fordi du siger det: Ville det ikke være tjekket, at din kat rent faktisk kom af sig selv, når du vil have den ind i transportkassen? Eller blive, hvor den er, når du åbner en dør? Om vinteren, hvor der er mere indetid sammen, kan det være et godt tidspunkt at begynde lære din kat enkle kommandoer med klikkertræning. Det er en simpel metode, hvor katten lærer at associere positive belønninger med lyde, og du kan træne din kat til at sidde, komme og blive, ligesom du ville gøre med en hund.

3. Flere snore: Hunde er i snor, katte går løs. Men hvad, hvis du bor i byen, og din kat er en ren indekat? Brug vinteren til roligt og gradvist at vænne din kat til at være i halsbånd og snor indendørs. Når det bliver forår igen, er katten trænet til sikre nye oplevelser sammen med dig udendørs.

4. Fart på: Når der skal være gang i den og sjov i gaden, må der gerne være lyd på. Prøv eksempelvis at lægge en kæde af dominobrikker, som din kat kan se eller jage. Skab en vandfri rutsjebane ved at sprede aviser på gulvet, og smid derefter et sammenkrøllet stykke papir på dem eller træk et stykke legetøj under dem og se din kat gå amok i glad jagtleg. 

5. Se, se!! Få naturen og dyrelivet tættere på din kat. Sæt en foderautomat til fugle eller egern på ydersiden af ​​din kats yndlingsvindue. Du hjælper naturens vilde dyr, samtidigt med at du underholder din kat og lader den udleve sine instinkter.

 

Sådan aktiverer du din hund

1. Gå tur med hunden - Indendørs: Hvem sagde, at hundeture skulle foregå udendørs? Pres jer selv i 15 minutter og se, hvor mange runder du og din hund kan klare på en bane, du laver i dit hjem. Både hund og hundeejer får pulsen lidt op og kan slappe af med god samvittighed bagefter.

2. Mental træning: Gem en godbid under 1 af 3 kopper, bland dem rundt, og lad din hund vise, hvor godbidden er gemt. Gem legetøj rundt i huset, og lad hunden søge og finde og apportere - beløn med godbidder. Det er sjovt for jer begge, og holder din hund aktiv og glad.

3. Fysisk træning: Lav et lille fysioterapi-program for din hund. Få den eksempelvis til at skiftevis sidde og stå for at styrke musklerne. Lad den stå med forpoterne på et slingrebræt og følge en godbid med hovedet i alle retninger. At væve om opstillede forhindringer (stole eller hvad du nu har), lave hele drejninger, give pote med lidt strakt ben er også fantastisk til at give din hund øget mobilitet. 

4. Snifferhund: Gem hundens foder (tørfoder) rundt omkring i huset, og få den til at lugte sig frem til maden. Det får den til at bruge hjernen og lugtesansen og til at arbejde en smule hårdere for føden

5. Lær et trick: Træn din hund til at kunne et nyt trick eller lære en ny kommando. Gør det i små korte sessioner, så de gradvist lærer, men det stadig er overkommeligt. At lære nyt stimulerer din hund og gør den glad.

 

Få inspiration til endnu flere øvelser og lege, som du kan udfordre din hund eller kat med.