3 sjove hundelege

3 sjove hundelege
3 sjove hundelege

Solen skinner, og din hund glæder sig til at komme udenfor og boltre sig i naturen. Men hvad er godt at lave, hvis man gerne vil aktivere og stimulere sin hund lidt mere end via de daglige gåture? Vi har samlet tre sjove hundelege, som du og din hund kan hygge jer med i det gode vejr. 

1. FORHINDRINGSBANEN

Denne hundeleg er en klassiker, men man kommer ikke uden om den. En forhindringsbane er den ultimative måde at aktivere din hund på, og din hund vil elske denne leg sammen med dig. Samtidig er det god koordinationstræning. Byg banen af det, du lige har. Brug papkasser til tunneller og til at springe over, en hulahopring til at springe igennem og kegler fra børnenes fodboldtræning eller tomme spande til slalom. Vær opmærksom på at sørge for god plads og afstand mellem stationerne. Byg ikke forhindringerne for høje, hvis din hund er utrænet, og sørg for god opmuntring og godbidder. Vær også konkret med dine verbale kommandoer, så din hund forstår, hvad du vil have den til. 

2. DUFTLEG 

Din hund vil elske at snuse sig frem til en godbid, og det er præcis det, duftleg går ud på. Tag din hund med i haven, hvor du på forhånd har gemt godbidder - det kan være bag et træ, under en spand og lignende. Udover at træne hundens vigtigste sans, er det god motionstræning, hvis du gør afstandene mellem godbidderne store. Din hund vil elske at brænde krudt af på denne måde. 

3. ”MUFFIN-LEGEN” 

Hundelegen er genial, fordi den både er god mentalstimulering for din hund og en sjov aktivitet, der træner din hund i at bruge hovedet og snuden. Alt, du skal bruge, er en fast muffinform - gerne med 12 huller - og tilsvarende 12 mindre bolde, der kan ligge i hullerne. Din hund har sikkert allerede adskillige, og de kan sagtens bruges. Varierende størrelser og overflader er kun en fordel og et ekstra element til legen. 

Sådan gør du

  1. Fordel hundens mad (tørkost) i hullerne, og læg en bold ovenpå i hvert hul. 
  2. Lad din hund se på, mens du klargør legen, og sig så ”værsgo”, når den må spise. 
  3. Nu skal din hund bruge snuden til at fjerne boldene og nå ned til maden. Det er sværere, end man skulle tro. 

Med tiden vil din hund efterhånden have regnet den ud, men det er stadig en god fodringsaktivitet, din hund vil nyde og en oplagt aktivitet at tage med ud på terrassen. 

EN MERE SIMPEL UDGAVE AF LEGEN

Mangler du bolde eller muffinform, kan du lave en lignende aktivitet med noget så simpelt som en køkkenrulle eller toiletrulle. Læg den tomme rulle på gulvet med lidt tørfoder indeni, og lad din hund finde ud af, hvordan den når ind til maden. Vil du øge sværhedsgraden, kan du lukke enderne til med malertape, så hunden skal skille rullen ad for at få fat i præmien.