3 gode råd til hundetræning

3 gode råd til hundetræning
3 gode råd til hundetræning

Det kræver tålmodighed og kærlighed at træne lydighed med din hund, men det er givet godt ud, da du opnår en stærkere relation med din bedste ven. En velopdragen hund er desuden langt nemmere at holde af og have med ud blandt ligesindede artsfæller, børn og dine medmennesker.

Hvis du er hundeejer, er du højst sandsynligt vant til at stimulere din hund, men ofte ender vi med de samme øvelser, tricks og kommandoer igen og igen. Vi vil derfor gerne give dig inspiration til nye øvelser, som du kan udfordre din hund med, hvilket kan knytte et endnu tættere bånd mellem dig og din hund.

TAG DIN HUND PÅ NYE EVENTYR

Går du altid den samme tur med din hund, så overvej at tage din hund med på nye ruter og eventyr. Har du adgang til skov eller strand er det oplagte udflugtsmål for at stimulere din hund både fysisk og mentalt.

STIMULER DIN HUND

Får din hund lov til at færdes på forskelligt underlag, giver det en mere alsidig træning af hundens forskellige muskelgrupper.

Øv samtidig indkald og hundens placering mens I går tur. Anerkend og ros med mange godbidder, når din hund adlyder dig.

Der findes mange måder at træne sin hund på, har du en hundehvalp, er hvalpetræning også en oplagt mulighed.

3 GODE RÅD TIL HUNDETRÆNING

  • Sørg for at din hund er tryg i situationen
  • Er din hund glad og tilfreds? Undgå irriterende flåtbid på hunde eller lopper i pelsen
  • Beløn og ros din hund både verbalt og med godbidder

LYDIGHEDSØVELSER TIL HUND: SIT, SID OG SØG

1. Kald din hund til dig og få den til at sidde. Læg en godbid 2 meter fra din hund og stil dig lige bag godbidden. Ved kommandoen “søg” får hunden lov til at tage godbidden. Når hunden mestrer denne øvelse, kan den gradvist gøres sværere.

2. De følgende dage kan afstanden mellem hunden og godbidden øges - øg gerne afstanden med 1 meter om dagen.

3. Efter denne øvelse kan du nu lægge godbidden i et andet rum, mens din hund afventer siddende. På kommandoen “søg” får hunden lov til at finde godbidden. Bliv klogere på de mest basale kommandoer til din hund her - læs mere her

ER DIN HUND AKTIV UDENDØRS, SÅ HUSK FOREBYGGELSE MOD FLÅTER OG LOPPER

Flåter og lopper kan nemt hoppe på dit kæledyr på stort set alle årstider, undtaget er vintermånederne dog som regel. Flåter kan videreføre smitsomme sygdomme, og lopperne er en plage for både dig og dit kæledyr. Enhver hundeejer ønsker at undgå flåtbid på hunde - og lopperne vil vi gerne undgå i vores hjem, da de er svære at slippe af med, når de først er flyttet ind.

UNDGÅ FLÅTBID PÅ HUNDE

Færdes dit kæledyr udenfor, så husk forebyggende behandling mod flåter og lopper. Det kan være til stor gene for både din hund og kat at have besøg af de ubudne gæster, og de små kryb nøjes ikke nødvendigvis kun med at bide sig fast på dit kæledyr. Læs her hvordan, du fjerner en flåt fra din hund eller kat

FRONTLINE COMBO VET BESKYTTER MOD LOPPER OG FLÅTER

Vores mest populære produkt er Frontline Combo Vet, som både findes til hunde i forskellige vægtklasser. Produktet virker både forebyggende og behandlende, og virker også, hvis din hund er blevet angrebet af flåter eller lopper.