Kat

3 sjove kattelege

3 sjove kattelege
3 sjove kattelege

Katte er mestre i at aktivere sig selv. Men du betyder noget helt særligt for din kat, og den vil nyde at lave aktiviteter med dig. Måske det er nu, du skal kaste dig ud i at eksperimentere med aktiviteter til din kat? Vi har samlet tre sjove kattelege, som du kan underholde din kat med.

STIMULÉR DIN KATS JAGTINSTINKT 

Undersøgelser har vist, at katte bliver både lykkeligere og sundere af at arbejde for føden*. Det er en vital del af kattens natur at jage mad, så vil du være sikker på succes med en aktivitet, skal du inddrage kattens mad. Her er tre måder at gøre det på: 

1. GEMMELEG 

Denne katteleg kræver hverken rekvisitter eller forberedelse, og din kat vil elske den. Legen går ud på, at du gemmer din kats mad forskellige steder i dit hjem. Start med nemme steder, og gør det sværere efterhånden, som din kat forstår legen. Du kan også sagtens tage kattelegen udenfor, når solen skinner. 

2. MADPUSLESPIL 

Kombinationen af velsmagende foder og spændingen ved en mental udfordring gør madpuslespillet til en favorit blandt alle katte. Tag for eksempel en papkasse og lav huller i den forskellige steder - de skal være store nok til, at poten kan komme ind. Placér maden inden i kassen, og lad katten skubbe rundt med det, til den får fat. Du kan også tage en tom vandflaske, lave adskillige huller i den, fylde den med enten godbidder eller tørfoder (hullerne skal være store nok til, at maden kan rystes ud) og skrue låget på igen. Sådan! Så skal der arbejdes for føden. 

3. OP I HØJDEN 

Din kat giver ikke meget for det, der sker på gulvet i dit hjem (lige bortset fra når der er mad involveret). Katte foretrækker at komme op i højden - helt som når den kravler op i havens æbletræ eller slikker sol på naboens garagetag. Så tænk ligeledes i højder inden døre. Lav hylder, som du beklæder med anti-skrid materiale, og lad din kat springe op på dem for at søge efter godbidder. Din kat vil elske udsigten deroppe fra. 

OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVET KATTELEGETØJ

*Kilde: https://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/1098612x16643753