Kat

Sådan træner du din kat

Sådan træner du din kat
Sådan træner du din kat

Er du katteejer, forestiller du dig måske, at det er umuligt at træne lydighed med din kat, men det kan faktisk godt lade sig gøre - omend det kan kræve en smule mere tålmodighed end med hunde.

Det er ikke kun hunde, som sætter pris på stimulering - det gør de fleste katte også. Har du en udekat, vil den naturligvis i højere grad selv sørge for at blive aktiveret og stimuleret, men den vil uden tvivl også værdsætte øvelser og let træning - præcis som indekatte. En bonus er desuden, at træning med din kat giver en stærkere relation mellem jer.

KAN KATTE I ALLE ALDRE TRÆNES?

Langt de fleste katte vil gerne trænes, men en ung kat er måske en smule nemmere at træne end en ældre. Godbidder til katte og ros er gode forudsætninger for at opnå succes med træningen, men en klikker, kan for eksempel også bruges til at rose katten i træningen. Din kat vil med tiden begynde at reagere på klik-lyden præcis som mange hunde også gør det.

Her giver vi dig den mest simple øvelse, som du kan starte med, når du vil træne din kat.

SÅDAN LÆRER DU DIN KAT AT SIDDE:

Det er en god simpel begynderøvelse, som også kan bruges i den videre træning:

  • Fang din kats opmærksomhed ved at sige kattens navn og hold en lækre godbid op foran kattens hoved.
  • Før langsomt godbidden over kattens hoved, så dens kropsvægt tvinges tilbage og sig ‘sæt dig’ eller ‘sit’. Det er ikke sikkert, at din kat adlyder de første mange gange, men det er vigtigt, du roser din kat undervejs og belønner med godbider. Når det lykkes, belønner du med endnu flere godbidder. Kommandoen kan også efterfølgende bruges dagligt, når din kat eksempelvis skal have mad i madskålen. Før du sætter den fyldte skål ned, skal katten sætte sig.

FÆRDES DIN KAT UDENDØRS? HUSK FOREBYGGELSE MOD FLÅTER OG LOPPER

Flåter og lopper kan nemt hoppe på din kat på stort set alle årstider - undtaget er vintermånederne dog som regel, da frosten sætter ind. Som katteejer vil du gerne undgå flåter på katte, da de kan være til gene og give ubehag.

Flåter kan videreføre smitsomme sygdomme, og lopperne er en plage for både dig og dit kæledyr. Derfor anbefaler vi, at du anvender forebyggende behandling mod flåter og lopper, så din kat ikke bliver angrebet af flåter.

UNDGÅ FLÅTER PÅ KATTE - BRUG FRONTLINE COMBO VET

Vores mest populære produkt er Frontline Combo Vet til katte, som hindrer mod flåter på katte. Produktet virker også behandlende, hvis din kat først er blevet angrebet af flåter. Foruden flåter virker produktet også mod lus og lopper.

Frontline Combo Vet kan købes både online og i fysiske butikker - find din nærmeste forhandler her.