Kat

Tips til dig, der venter kat

Tips til dig, der venter kat
Tips til dig, der venter kat

Går du og venter på at få din helt egen kattekilling? Her er en liste over de vigtigste ting, du skal have i hjemmet. Hvis så meget som muligt er klar, når du kommer hjem med katten, kan du i højere grad nyde at lære din nye kammerat at kende.

EN KASSE TIL HJEMTRANSPORT

Når du skal hente killingen, har du brug for en egnet kasse. Du må ikke lade katten være fri i bilen – det kan være farligt. Vælg en robust transportkasse, der er beregnet til husdyr. Den er perfekt til ture til dyrlægen, og du vil have gavn af den i mange år.

En kats territorium er opdelt i flere områder. Du kan definere områderne så tydeligt som muligt ved at placere ting, som har med mad, hvile og leg/jagt at gøre, i forskellige rum. 

PLADS TIL LEG OG KRADSEN

Det er godt at have noget legetøj i huset, som stimulerer kattens jagtinstinkt, fx en mekanisk mus, en prop på et stykke snor, legetøjsbolde etc.

Katte har brug for at kradse, og et kradsebræt eller et kradsetræ er et meget bedre (og billigere) alternativ, end at din kat giver sig i kast med vægge og møbler.

PLADS TIL HVILE

En pude eller kurv, hvor katten kan sove.

MAD- OG VANDSKÅLE

Det sted, katten får mad, skal være i god afstand fra både kattebakken og der, hvor du selv spiser, gerne i et andet rum end køkkenet.

PLADS TIL AT FORRETTE SIN NØDTØRFT

Din kat får brug for en kattebakke. Sæt den langt fra kattens hvile- og fodringssted.

KAM OG UDSTYR TIL PELSPLEJE

I al fald hvis du får en killing med lang pels.