6 tips, som gør hundebadet sjovere

hundebad
hundebad

Hunde skal indimellem have et bad- dog ikke ligeså tit som mennesker skal have et bad. Hvor ofte din hund skal have et bad kommer naturligvis an på, hvor i bor, hvor aktiv den er og hvor meget den generelt trænger til at få bade.

Der er flere gode grunde til at give din hund et bad indimellem. Én af de primære årsager til at det er en god idé at få badet din hund, er at du kan få tjekket din hunds pels for snavs, lopper og andet utøj. Derudover er det med til at holde din hunds pels ren og sund, og det vil bidrage til hundens overordnede velbefinde og sundhed.

Et hundebad kan være en super god oplevelse for både ejer og hund. Det er dog altid ejerens opgave, at gøre badet til så god en oplevelse som muligt. Det er vigtigt at du ikke tvinger din hund til noget den ikke har lyst til. Et par overordnede råd til at give din hund og dig selv en god oplevelse med et bad er:

 • Sørg for, at vandet har en passende temperatur.
 • Sprøjt ikke direkte på hunden, men hold din hånd mellem strålen og hunden.
 • Brug ikke for meget hundeshampoo.
 • Tør hunden godt.
 • Børst eller red pelsen forsigtigt igennem.
 • Husk at belønne din hund efter et godt bad.

Efter et godt bad, kan du med fordel give din hund et loppebekæmpende middel. Det er vigtigt du ikke gør det før du har din hund i bad, da du ellers bare vil vaske produktet ud.

Har du en hund med en særligt lang pels, kan det være en fordel at benytte en balsamspray til at få redet den lange pels godt ud.

TYPISKE FEJL NÅR DU HAR DIN HUND I BAD

Det er ikke alle hunde, der er lige glade for vand. Mange gange skyldes det, at de har fået en dårlig oplevelse med vand mens de har været hvalp. Vi har samlet fire typiske fejl, og guider dig til, hvordan du kan undgå at begå dem.

 1. Vandet har forkert temperatur til din hund
  Ligesom mennesker helst vil bade i den rigtige temperatur, gælder det samme for din princip for din hund. Vandet skal ikke være for varmt eller for koldt, så du skal være forsigtig med at sprøjte vandet direkte i hundes ansigt eller bagende før, du er sikker på hunden er tilpas ved temperaturen.
   
 2. Du bruger den forkerte shampoo til din hund
  Én af de største fejl du kan begå er at anvende menneskeshampoo til din hund. Der er en grund til at der er udviklet hundeshampooer, det er fordi at hundes pH-værdi afviger fra menneskers, derudover indeholder vores shampooer ofte parfume, der heller er gode for hundes hud. Så brug en hundeshampoo når du bader din hund.
   
 3. Du har for høj vandstyrke
  Har du ikke et badekar som din hund nemt kan komme op i, så er det en god idé at have en bruser, hvor strålerne ikke er alt for hårde. De høje lyde kan både skræmme din hund, og det kan være ubehageligt for den når den skal vaskes i hovedregionen.
  For at undgå at din hund får for meget vand direkte i hovedet, kan du vaske og skylle hovedet og ørerne med en vaskeklud eller lignende.
   
 4. Du glemmer at børste hundens pels
  Det er en rigtigt god idé at børste din hund både og efter du har haft den i bad. Har din hund lang pels, er det især en god idé da du derved får redt filterkager eller lignende ud. Når du børste pelsen efterfølgende, sørger du samtidig også for at tage de sidste løse hår med, og du vil opleve at din hund ikke fælder så meget de efterfølgende dage.

Sleeknote