Hundepoter – et sart område

Hundepoter – et sart område
Hundepoter – et sart område

Hundens poter er et yderst sart område, som det er meget vigtigt du passer på som ejer! I denne artikel, vil du få mere viden om din firbenede vens poter – eller fødder om man vil, og du bliver klogere på, hvordan du skal pleje dem bedst muligt.

10 MÅDER, HVOR DU KAN BESKYTTE DIN HUNDS POTER PÅ HELE ÅRET.

 

 1. Tør din hunds poter når I har gået tur om vinteren. Det er vigtigt at få fugt og salt ud af trædepuderne. Is, sne, salt og andre kemikalier kan være skadelige for din hunds trædepuder, og hvis din hund har en lille revne eller rift, kan det være smertefuldt for den at gå.
   
 2. Pas på isede veje! Din hund kan glide og falde, lige så vel som du kan. Derudover kan is være meget skarpt, og komme til at skære din hunds poter.
   
 3. Husk at hunde også kan fryse, så selvom det er smukt at gå lange ture i sneen, så kan din hund ikke selv fortælle dig, når den synes det er for koldt. Vær derfor ekstra opmærksom på at din hund holder varmen i kulden.
   
 4. Overvej at give din hund sko på. Ja det kan se rigtigt fjollet ud, og det er langt fra alle hunde, der bryder sig om at have sko på, men det kan være en god løsning for at beskytte de sarte poter.
   
 5. Vær meget opmærksom på den varme asfalt om sommeren! Sommeren 2018 vil i menneskers hukommelse stå som én af de bedste nogensinde, det er dog ikke nødvendigvis det samme vil gælde for din hund. Den bagende varme, har gjort asfalten særligt varm og har haft brændt mange trædepuder i de tropiske sommermåneder. Er det for varmt for dig at gå med bare tæer, så er det også for varmt for din hunds poter!
   
 6. Undersøg din hunds poter hver gang i har været ude i nyt terræn, eller i et terræn, hvor du ikke har kunnet se, hvor din hund direkte har trådt. Din hund kan hurtigt få torne eller lignende i poten, så undersøg din hunds trædepuder og mærk om den virker øm. Hvis tornen er trådt langt ind kan det blive nødvendigt at få den fjernet af en dyrelæge.
   
 7. Luft din hund på kølige tidspunkter om sommeren. Dette råd er tæt forbundet med nr.3. Din hund kan ikke sige til når den bliver overophedet, så det er dit ansvar som ejer, at sørge for din hund ikke får hedeslag. Hav godt med vand med på jeres gåture, og gør dem gerne lidt kortere end ellers, samt gå på tidspunkter af døgnet hvor solen ikke brænder.
   
 8. Gør din hund tryg ved at du rører ved dens poter. Det er vigtigt at din ikke bliver bange eller utryg når du undersøger dens poter, så sørg for at gøre det til en rutine, så den er rolig og tryg hver gang.
   
 9. Trim din hunds negle, men sørg for ikke at klippe dem for langt ned så de bløder. Jo længere hundes negle er, jo lettere kan de flosse og gøre ondt.
   
 10. Sidst men ikke mindst, så kan du komme rigtigt langt med en potebalsam, der går ind plejer din hunds poter samt tilfører dem fugt og beskyttelse.