Kat

Pels er ikke alt, når det gælder pleje af dit kæledyr

Pels er ikke alt, når det gælder pleje af dit kæledyr
Pels er ikke alt, når det gælder pleje af dit kæledyr

Der bliver ofte fokuseret meget på pels, når man snakker om pleje af din hund og kat. Og det med god grund, for pelspleje er vigtig. Der er dog andre ting, det er lige så vigtigt at holde øje med. Læs med her.

TJEK ØJNE OG ØRER

Din hund og kats øjne og ører skal altid være rene, så der ikke sætter sig bakterier. Gør det evt. til en vane at kigge dem efter, når du har børstet pelsen. Rens området omkring øjet med en fugtig vatrondel, hvis der sidder lidt skidt, eller hvis det er noget tid siden, du har gjort det. Det samme gælder ørerne, men vær forsigtig, og kom ikke for langt ind, da dine kæledyrs ører er sarte.

SKAL KLØERNE KLIPPES?

Det kommer an på, hvor dit kæledyr færdes, og om din kat er inde- eller udekat. Kommer din kat af og til udenfor, eller er den udekat, må du ikke klippe kløerne, da den bruger dem til at forsvare sig med. Er den indekat, kan det være nødvendigt at klippe dem, hvis den hænger fast i ting. ”Tryk” da neglene frem, og klip dem med en neglesaks eller en speciel tang, du kan købe hos dyrlægen. Din hunds kløer skal klippes regelmæssigt, hvis den primært bevæger sig på blødt underlag som jord og græs. Spørg dyrlægen, hvis du er i tvivl, eller ønsker at vide, hvordan man gør. Går din hund på hårde overflader som fortove, bliver kløerne normalt ikke for lange.

PAS GODT PÅ POTERNE

Dine kæledyrs poter er ret fantastiske. De bærer dem rundt døgnet rundt, beskytter knogler og led mod stød, giver støtte i ujævnt terræn og isolerer i ekstremt vejr. Derfor er det vigtigt ofte at tjekke dem efter for rifter, revner og fremmedlegemer som glas, sten og græsaks. Om vinteren er salt på vejene med til at udtørre trædepuderne og give revner. Det samme er tilfældet om sommeren, når asfalten er varm. Beskyt da dit kæledyrs poter med potevoks. Det kan være nødvendigt at klippe hårene mellem trædepuderne på de langhårede kæledyr. Der kan nemlig sætte sig skidt, og huden kan blive rød og irriteret.

Ingen ønsker mere end dig, at dit kæledyr har det godt. En god plejerutine er ikke kun en måde at opretholde en god hygiejne på, det er lige så meget en måde at bringe dig endnu tættere på dit kæledyr. Rigtig god fornøjelse.