Kat

Sådan passer du godt på dit kæledyr i kulden

Sådan passer du godt på dit kæledyr i kulden
Sådan passer du godt på dit kæledyr i kulden

De kolde måneder betyder, at vi som kæledyrsejere bør passe ekstra godt på vores kæledyr, så vi sikrer, at vores kæledyr kommer godt igennem de kolde måneder.

UDENDØRS FÆRDEN I DE KOLDE MÅNEDER

Selvom det er koldt, færdes vores hunde og udekatte stadig udendørs, hvilket de naturligvis skal fortsætte med. Der er dog nogle forholdsregler og gode vaner, som er gode at huske på i de kolde måneder.

HUNDE OG KATTE KAN FRYSE!

Hverken hunde eller katte kan sige til, hvis de fryser. Det er derfor din opgave at sørge for, dit kæledyr ikke bliver nedkølet. Pelsen beskytter heldigvis dit kæledyr mod den mest almindelige kulde, og hvis dit kæledyr færdes regelmæssigt uden for, vil det også automatisk udvikle en flot vinterpels, som beskytter endnu bedre mod kulden.

HOLD PAUSE MED DE LANGE GÅTURE

Er det meget koldt eller blæsende, er det en god idé at afkorte gåturene. Det er ikke kun temperaturen, som du bør kaste et blik på før I går tur eller du lukker din kat ud om morgenen, da der på denne årstid også er chillfaktor, som kan spille ind på, hvor koldt det føles udenfor. Det er desuden også vigtigt at holde din hund i bevægelse, da den hurtigere bliver kold, hvis den står stille.

PAS GODT PÅ DIN KAT I KULDEN

Er din kat udendørskat, vil den have svært ved at affinde sig med, hvis du holder den inde. Har din kat ikke egen indgang, er det derfor en god idé kun at lukke den ud, når du selv er hjemme og sørg for at kald den ind hyppigere end du plejer. Hvis din kat er typen, som ikke lystrer, når du kalder og skal afsted hjemmefra, er det en god idé at sørge for et tørt og varmt sted, hvor den kan ligge trygt og godt til du kommer hjem. Er det meget koldt nogle dage, bør du holde måske overvejer at holde din kat indendørs.

POTEPLEJE I VINTERKULDEN

Dyrepoter og trædepuder kan ikke lide vejsalt. Derfor er det en god idé at tørre poterne, når dit kæledyr kommer ind. Hvis du pludselig oplever, at din hund eller kat har ondt, når den går, så tjek trædepuderne efter som det første. Der kan være opstået sår og rifter, som kan være utrolig smertefuldt for din hund eller kat.

UNDGÅ AT DIT KÆLEDYR FÅR FORFRYSNINGER

Hvert år oplever dyrlæger, at hunde og katte kommer ind med forfrysninger. Det er oftest på de mest udsatte områder som øre, snude, halespids og poter. Er dit kæledyr kronisk syg eller blot tyndhåret for eksempel på grund af alder, bør du være særligt opmærksom på at undgå forfrysninger. I sådanne tilfælde kan du overveje at anskaffe dig en frakke, som kan hjælpe med at holde varmen.

SYMPTOMER PÅ FORFRYSNINGER

Oplever du misfarvninger på eksempelvis halen, eller er dyrets almene tilstand påvirket, kan der være tale om forfrysninger. Sørg for at du ikke gnubber stederne, men at dyret får varmen naturligt og stille og roligt. Tag kontakt til din dyrlæge, hvis du har brug for rådgivning og eventuel behandling.

SUNDHED TIL AT MODSTÅ KULDEN

Er dit kæledyr rask, er det ikke et problem at komme sikkert igennem de kolde måneder, når du som ejer blot husker de ekstra hensyn. Det kan også være en god idé at tilføre ekstra mad i perioden eller tilføre ekstra energitæt mad til diæten, hvis det er en rigtig kold vinter eller dit dyr eksempelvis er kommet op i alderen. Det kan også være en god idé at tage forbi dyrlæge, og få det årlige sundhedstjek, så dit kæledyr er godt rustet til de kolde måneder.