Kat

Trives dit kæledyr?

Trives dit kæledyr?
Trives dit kæledyr?

Det spørgsmål kan du bedst besvare, men vi kommer her med en guideline for, hvad du selv kan gøre samt hvilke signaler, du skal kigge efter. Det er derfor vigtigt, at du lærer at læse dit kæledyrs signaler og forstår, hvordan du opfylder dets behov.

SKAB TRYGHED FOR DIN HUND OG KAT

At have et kæledyr som trives er vigtigt. Jo bedre dit kæledyr trives - jo mere harmoniske dyr har du i hjemmet, hvilket vil være til stor glæde for dig, din familie og dine gæster. Er dit kæledyr for eksempelvis ikke tryg ved at blive efterladt alene hjemme, når I forlader hjemmet, er det vigtigt at arbejde med at skabe bedre trivsel for din hund eller kat. Det kan for eksempel gøres ved at skabe aktiviteter, som dyret kan benytte sig af, selvom I ikke er hjemme.

BRUG AKTIVITETER TIL AT FREMME TRYGHEDEN

Både din hund og kat kan aktiveres ved, at du gemmer godbidder rundt omkring i din bolig eller ved at benytte et aktivitetslegetøj til formålet. På den måde kan du aktivere og beskæftige dit kæledyr, selvom du ikke er hjemme, hvilket kan optage dit kæledyr, så det ikke føler sig alene og forladt.

GIV DIN HUND OG KAT EN TRYG BASE

Giv dit kæledyr en tryg base, som for eksempel en kurv/kasse, som det kan føle sig tryg i, mens det er alene hjemme. Alternativt kan et mindre rum også være tryghedsskabende, da mange hunde i starten har svært ved at tilpasse sig de nye omgivelser. Hvis omgivelserne er for store, overvej om det er muligt at begrænse hundens adgang i begyndelsen. Ved at skabe de bedste rammer for dit kæledyr, får du et harmonisk kæledyr, og du undgår også at komme hjem til ødelagte møbler og et raseret hjem.

FÅ VORES 5 BEDSTE RÅD TIL TRIVSEL

  1. Stimuler din hund eller kat hver dag med fysiske aktiviteter, leg og aktiv fodring
  2. Brug tid på din hund eller kat hver dag
  3. Sørg for at dit kæledyr er trygt i dets omgivelser
  4. Giv det korrekte foder til dit kæledyr
  5. Sørg for at din hund eller kat ikke har ubehandlet skavanker og sygdomme. Vaccinér din hund eller kat, få foretaget minimum et årligt sundhedstjek hos dyrlægen og forebyg mod lopper og flåter.

FOREBYG LOPPER OG FLÅTER

Lopper og flåter kan være en plage for din hund eller kat. Derfor er det en god ide at beskytte mod de ubudne kryb. At have ubudne gæster i pelsen kan genere din hund eller kat, da det giver kløe og irritation, hvilket kan påvirke dit kæledyrs trivsel. Som kæledyrsejer kan det også være en stor fordel at benytte forebyggende behandling, da du derved slipper for ubudne gæster i dit hjem. Er først én loppe flyttet ind i din sofa, er det langt fra den sidste.