Frontpro
Frontpro

Ofte stillede spørgsmål

Find svar på de mest almindelige spørgsmål

TABLETTER

 • HVAD ER FRONTPRO®?

  FRONTPRO® er en velsmagende tyggetablet, som er nem at give til din hund. FRONTPRO® beskytter din hund mod flåter og lopper og bør gives hver måned i loppe- og flåtsæsonen.

 • HVOR LÆNGE BESKYTTER FRONTPRO® MIN HUND MOD FLÅTER OG LOPPER?

  FRONTPRO® tyggetablet beskytter din hund mod flåter og lopper i en måned.

 • HVORDAN DRÆBER FRONTPRO® LOPPER?

  Afoxolaner er det aktive stof i FRONTPRO®, der dræber flåter og lopper. Det virker ved at overstimulere parasitternes nervesystem, hvilket resulterer i deres død. Eftersom stoffet virker så hurtigt, dræbes de voksne lopper, før de når at lægge æg, og derved forebygges angreb i omgivelserne. Du kan med fordel behandle din hund hver måned i hele sæsonen, så du kan holde både dit kæledyr og hjem fri for lopper.

 • HVOR LANG TID TAGER DET FOR FRONTPRO® AT DRÆBE LOPPERNE?

  FRONTPRO® dræber de lopper, der sidder på din hund, inden for 8 timer efter den første administration.

 • HVORFOR SIDDER DER STADIG LOPPER PÅ MIN HUND, EFTER JEG HAR GIVET DEN FRONTPRO®?

  Det er ikke usædvanligt, at man finder lopper på sit dyr længe efter behandlingen. Da dyret hele tiden udsættes for nye lopper, som springer på fra de i nogle tilfælde tusindvis af pupper, som ligger i omgivelserne og gradvist "klækker", kan det vare flere måneder, før alle lopperne er udryddet. Det er meget at vigtigt rengøre hjemmet grundigt og ikke stoppe behandlingen, før alle lopperne er væk.

 • VIRKER FRONTPRO® OGSÅ MOD MERE KRAFTIGE LOPPEANGREB?

  Ja – FRONTPRO® dræber lopperne hurtigt, før de når at lægge æg, så angrebet ikke spreder sig yderligere til omgivelserne. Hvis omgivelserne er ramt af moderate til kraftige angreb, kan der stadig være lopper i flere uger eller måneder. Det er fordi de loppeæg, larver og pupper, som var til stede ved behandlingstidspunktet i omgivelserne, stadig kan udvikle sig. Man kan næsten sige, at de ”genopstår”. Derfor kan det ved moderate til kraftige loppeangreb muligvis kræve mere end én månedlig behandling at få angrebet under kontrol. 

  I områder, hvor der er lopper året rundt, bør du fortsætte den månedlige behandling med FRONTPRO® tyggetabletter hele året uden afbrydelser. For at undgå nye loppeangreb er det vigtigt at behandle alle dyr i hjemmet med et godkendt loppeprodukt. 

 • DRÆBER FRONTPRO® ALLE LOPPESTADIER?

  FRONTPRO® dræber voksne lopper meget hurtigt, før de når at lægge æg, hvilket er med til at forebygge angreb i omgivelserne.

 • KAN MIN HUND STADIG FÅ LOPPER, SELVOM DEN ER BEHANDLET MED FRONTPRO®?

  FRONTRO® dræber voksne lopper indenfor 8 timer og virker mod loppeangreb i op til 5 uger. Det betyder, at hvis der springer nye lopper på din hund, vil de blive dræbt i hele den periode, som FRONTRO® virker. Da stoffet virker hurtigt, bliver lopperne dræbt, før de kan nå at lægge æg og dermed forebygges angreb i omgivelserne. Du kan med fordel behandle din hund hver måned i hele sæsonen, så du kan holde både dit kæledyr og hjem fri for lopper.

 • HVORDAN DRÆBER FRONTPRO® FLÅTER?

  FRONTPRO® dræber flåter og lopper ved at overstimulere deres nervesystem, så parasitterne dræbes.

 • HVOR LÆNGE BESKYTTER FRONTPRO® MIN HUND MOD FLÅTER?

  Med FRONTPRO® er din hund beskyttet mod flåter i en måned. 

 • HVOR HURTIGT DRÆBER FRONTPRO® FLÅTER?

  FRONTPRO® dræber flåter inden for 48 timer.

 • KAN FRONTPRO® GIVES TIL KATTE ELLER ANDRE DYR?

  Nej. FRONTPRO® tyggetabletter må kun gives til hunde. 

 • SKAL FRONTPRO® GIVES SAMMEN MED FODER?

  Du kan give hunden tyggetabletten, når det passer dig – med eller uden foder.

 • HVOR LÆNGE VIRKER FRONTPRO®?

  FRONTPRO® beskytter mod flåter og lopper i en måned.

 • HVILKE BIVIRKNINGER HAR FRONTPRO®?

  Afoxolaner hører til isoxazolinfamilien. Afoxolaner giver i meget sjældne tilfælde bivikninger i form af  neurologiske symptomer (kramper, ukoordinerede bevægelser, muskelrysten), kløe, sløvhed, appetitløshed og lette forstyrrelser i mavetarmkanalen (opkastning, diarré). De fleste bivirkninger er forbigående og kortvarige. Hvis du er bekymret eller har spørgsmål, bør du kontakte dyrlægen.

 • HVOR LANG TID TAGER DET, FØR FRONTPRO® BEGYNDER AT VIRKE?

  Det aktive stof i FRONTPRO® opnår den maksimale plasmakoncentration inden for 2-4 timer, hvilket giver en hurtig beskyttelse mod lopper. Efter administration dræbes lopperne inden for 8 timer.

 • KAN JEG OGSÅ BRUGE FRONTPRO®, HVIS MIN HUND FÅR ANDEN MEDICIN?

  For FRONTPRO® er der ingen kendte interaktioner med andre lægemidler eller andre former for interaktion. Hvis din hund får anden medicin tilrådes det at oplyse din dyrlæge herom. Hvis du er bekymret eller har spørgsmål, bør du kontakte dyrlægen.

 • HVAD SKAL JEG GØRE, HVIS MIN HUND FÅR EN UVENTET REAKTION, EFTER DEN HAR FÅET FRONTPRO®?

  Hvis din hund bliver syg af at have indtaget FRONTPRO® bør du kontakte din dyrlæge.

  Alle uventede reaktioner af lægemidler skal indrapporteres til myndighederne.

  Så hvis din hund får en uventet reaktion, efter den har fået FRONTPRO®, skal du kontakte dyrlægen og indrapportere det til Boehringer Ingelheim Animal Healths kundeservice på 39 15 88 88. 

 • HVAD GØR JEG, HVIS MIN HUND HAR FÅET FLERE FRONTPRO® TYGGETABLETTER PÅ ÉN GANG?

  Hvis din hund skulle få spist flere FRONTPRO® tyggetabletter på én gang skal du kontakte dyrlægen. I sikkerhedstudier blev raske beaglehvalpe, over 8 uger gamle, behandlet med 5 gange den maksimale dosis 6 gentagende gange med 2-4 ugers mellemrum. Der blev under studiet ikke observeret bivirkninger.

 • ER FRONTPRO® SIKKERT AT GIVE TIL HUNDE MED EPILEPSI?

  Afoxolaner hører til isoxazolinfamilien. Afoxolaner giver i meget sjældne tilfælde bivikninger i form af neurologiske symptomer (kramper, ukoordinerede bevægelser, muskelrysten), kløe, sløvhed, appetitløshed og lette forstyrrelser i mavetarmkanalen (opkastning, diarré). De fleste bivirkninger er forbigående og kortvarige. Produktet skal bruges med forsigtighed, hvis din hund lider af epilepsi eller andre tilstande, som forårsager anfald. Hvis du er bekymret eller har spørgsmål, bør du kontakte dyrlægen.

 • ER FRONTPRO® SKADELIGT FOR MENNESKER, HVIS DET INDTAGES VED ET UHELD?

  FRONTPRO® kan give mavetarmforstyrrelser, hvis det indtages af mennesker. Hvis produktet er blevet indtaget ved et uheld – f.eks. af et barn – skal du omgående søge læge og medbringe indlægssedlen. Du kan også kontakte Giftlinjen på 82 12 12 12. 

  Opbevar derfor altid produktet utilgængeligt for børn, og tag kun én tyggetablet ud af blisterpakningen ad gangen. Giv hunden tabletten, så snart du har taget den ud af pakningen. Ved mistanke om bivirkninger hos mennesker skal dette indberettes til Boehringer Ingelheim Animal Healths kundeservice på 39 15 88 88.
   

 • KAN FRONTPRO® BRUGES TIL ALLE HUNDERACER?

  FRONTPRO® har vist sig at være effektivt til forskellige hunderacer (herunder også collie-racer). Det kan gives til hvalpe, fra de er 8 uger gamle – dog skal de veje min. 2 kg. Afoxolaner hører til isoxazolinfamilien. Afoxolaner giver i meget sjældne tilfælde bivikninger i form af neurologiske symptomer (kramper, ukoordinerede bevægelser, muskelrysten), kløe, sløvhed, appetitløshed og lette forstyrrelser i mavetarmkanalen (opkastning, diarré) De fleste bivirkninger er forbigående og kortvarige. Produktet skal bruges med forsigtighed, hvis din hund lider af epilepsi eller andre tilstande, som forårsager anfald. Hvis du er bekymret eller har spørgsmål, bør du kontakte dyrlægen eller Boehringer Ingelheim Animal Healths kundeservice på 39 15 88 88.

ANVENDELSE

 • BEHØVER JEG OGSÅ BEHANDLE MIT KÆLEDYR MOD LOPPER OG FLÅTER I DE KOLDE MÅNEDER?

  Ja. Selv om sandsynligheden for, at dine kæledyr påvirkes af lopper, mindskes i vintermånederne, har klimaforandringerne gjort, at vi oplever mildere vintre, hvilket fremmer loppernes overlevelse udendørs meget længere. Lopper fortsætter også med at udvikle sig indendørs i hjemmet, takket være den centrale opvarmning. Derfor er det vigtigt at blive ved med at beskytte dit kæledyr året rundt.

 • SKAL JEG BEHANDLE MIT DYR MINDRE HYPPIGT, HVIS DET KUN SJÆLDENT KOMMER UDENDØRS?

  Blot nogle få lopper på dyret kan meget hurtigt medføre en omfattende "forurening" af boligen (en enkelt hunloppe lægger op til 50 æg om dagen!). Selv dyr, der udelukkende holdes indendørs, kan få lopper, hvis der kommer et ubehandlet dyr på besøg. Vores firbenede venner skal altså også beskyttes, selvom de kun sjældent kommer udendørs.

 • HVORDAN BESKYTTER JEG MINE HVALPE MOD LOPPER OG FLÅTER?

  Også hundehvalpe og kattekillinger kan blive angrebet af parasitter. Især lopper kan give de små noget at kæmpe med og kan ved massivt angreb tilmed give blodmangel. FRONTLINE Spray® kan benyttes til hvalpe og killinger allerede fra deres første levedag. Det dræber pålideligt lopper og kan tilpasses nøjagtigt til hvalpens/killingens vægt. Allerede fra en vægt på 2 kg hos hunde kan der anvendes FRONTLINE Pour-On®, hos katte fra en alder på 8 uger/1 kg.

 • HVIS JEG FÅR EN FLÅT, KAN JEG SÅ BRUGE BEHANDLINGEN PÅ MIG SELV?

  Nej! FRONTLINE® er kun godkendt til brug på hunde og katte. Hvis du finder en flåt på dig selv og er bekymret, skal du kontakte din læge for at få råd.

 • HVORFOR ER PELSPLEJE VIGTIGT?

  En sund, blank og velplejet pels – hos hund eller kat – ser ikke bare godt ud, men afspejler også dyrets sundhedstilstand. Rigtig og regelmæssig pelspleje er et vigtigt bidrag til vores firbenede kæledyrs velbefindende. Pelspleje medvirker til at fjerne snavs, døde hår, sammenfiltrede hår og skæl. Bare ved "almindelig" børstning af dyret fordeles naturlige olier i dyrets pels og forebygger pelsknuder hos langhårede dyr.

PIPETTER

 • HVORFOR KAN JEG FINDE FLÅTER PÅ MIN KAT ELLER HUND, SELVOM JEG HAR BEHANDLET DEN MED FRONTLINE®?

  FRONTLINE® har dokumenteret god effekt mod flåter, og i op til 90 % af tilfældene dør flåterne inden for 48 timer. Men hvis man undersøger dyret for flåter hver dag, kan man af og til finde nogle, som stadig lever. Årsagen er formentlig, at de ikke har været udsat for det aktive stof fipronil i tilstrækkelig lang tid eller i tilstrækkelig høj dosis til at dø af det.

 • HVORDAN VIRKER FRONTLINE®?

  Efter påføring af FRONTLINE® fordeler det virksomme stof sig inden for 1-2 dage over hele dyrets øverste hudlag. Det virksomme stof oplagres i talgkirtlerne og frigives løbende sammen med talg til pelsen og huden. Lopper og flåter, der angriber dyret, dræbes ved direkte kontakt med det virksomme stof.

 • MÅ HUNDEN ELLER KATTEN KOMME UD I REGNVEJR EFTER EN BEHANDLING?

  Hvis det regner, efter at du har behandlet din hund eller kat med FRONTLINE®, anbefales det at holde dyret inde mindst 1-2 timer efter behandlingen, til påføringsområdet er tørt, og midlet er absorberet af huden.

 • HVORFOR KAN MAN FINDE LOPPER PÅ SIN KAT ELLER HUND TO DAGE EFTER BEHANDLINGEN MED FRONTLINE®?

  Det er ikke usædvanligt, at man finder lopper på sit dyr længe efter behandlingen. Det kan vare op til et døgn, inden loppen på et dyr, der er behandlet med FRONTLINE®, dør. Da dyret hele tiden udsættes for nye lopper, som springer på fra de i nogle tilfælde tusindvis af pupper, som ligger i omgivelserne og gradvist "klækker", kan det vare flere måneder, før alle lopperne er udryddet. Det er meget vigtigt at være tålmodig og ikke stoppe behandlingen, før alle lopperne er væk.

 • HVOR GODT TÅLES FRONTLINE®?

  Det virksomme stof i FRONTLINE® lagres i de øverste hudlag og i talgkirtlerne. Derfor er der kun ringe risiko for en belastning af organerne. FRONTLINE® virker desuden yderst selektivt på parasitter og er derfor ufarligt for hunde, katte og mennesker, når det anvendes korrekt.

 • KAN JEG BRUGE FRONTLINE® OVERALT PÅ MIT DYRS KROP?

  FRONTLINE® bør påføres direkte på dyrets hud (ikke i pelsen) i området, hvor halsen starter mellem skulderbladene. Dette sted er særlig velegnet, fordi dyret vanskeligt kan komme til at slikke det af. 

 • KAN MAN BEHANDLE OFTERE END HVER 4. UGE?

  Der er ikke foretaget nogen undersøgelser af, hvad der sker, hvis man behandler med FRONTLINE® oftere end hver 4. uge. Hvis du vil behandle oftere, bør du først tale med dyrlægen. 

 • SKAL MAN BRUGE HANDSKER, NÅR MAN BEHANDLER MED FRONTLINE®?

  Det er kun nødvendigt at bruge handsker ved behandling med FRONTLINE Spray®. Ellers er det nok at vaske hænderne grundigt efter påføringen. Derimod bør børn ikke klappe eller kramme dyret kort efter behandlingen. Når påføringsområdet er tørt, kan dyret behandles, som man plejer. Derfor er det bedst at påføre FRONTLINE® om aftenen, så midlet kan tørre i løbet af natten.

 • KAN MAN BRUGE FRONTLINE® PÅ ANDRE DYR END HUNDE OG KATTE?

  FRONTLINE® er specielt udviklet til hunde og katte og bør derfor kun bruges på dem. NB! FRONTLINE®ikke bruges på kaniner.

 • JEG HAR ALLERGI. KAN JEG BRUGE BEHANDLINGEN PÅ MIN HUND ELLER KAT?

  Mennesker med kendt overfølsomhed over for insektbekæmpelsesmidler eller alkohol bør undgå kontakt med produktet.

 • HJÆLPER FRONTLINE® OGSÅ MOD MIDER?

  FRONTLINE® er godkendt til at dræbe lopper, flåter og pelslus. Flåter er en mide-type som også er i familie med edderkopper. Anvendelse til bekæmpelse af andre parasitter bør kun ske efter råd fra og under overvågning af en dyrlæge.

 • SKAL LOPPER OG FLÅTER FØRST BIDE MIN HUND ELLER KAT, FOR AT FRONTLINE® VIRKER?

  Nej, FRONTLINE® er et kontakt-baseret middel mod parasitter, og det virker, så snart parasitterne kommer i berøring med dyrets pels eller hud. Så snart der er trængt tilstrækkeligt af det virksomme stof ind gennem parasitternes "hud", dør de. Da dette imidlertid kan vare lidt tid, kan det ikke hindres, at de en gang imellem når at bide dyret, inden de dør.

 • JEG ER GRAVID. MÅ JEG BEHANDLE MIN HUND ELLER KAT MED FRONTLINE®?

  Der er ingen kendte, helbredsrelaterede risici forbundet med at påføre FRONTLINE® under graviditet. Det er dog normalt at undgå direkte kontakt med alle kemikalier under graviditet, og derfor foreslår vi, at du hverken administrerer produkterne selv eller håndterer hunden eller katten, før pelsen/huden er helt tør. Hvis du, mens du er gravid, er den eneste, der kan påføre FRONTLINE® på din hund eller kat, foreslår vi, at du bruger handsker og vasker hænderne med vand og sæbe bagefter.

 • MÅ MIT DYR BADE ELLER SVØMME EFTER BEHANDLINGEN?

  For at produktet skal virke korrekt og optimalt, bør man ikke vaske dyret 48 timer før og efter behandlingen, for at det virksomme stof kan trænge godt ind i talgfilmen. Meget hyppig badning med shampoo (mere end 3 gange om måneden) kan hæmme virkningen af FRONTLINE Pour-On®, da det virker, når parasitterne kommer i direkte kontakt med dyrets naturlige hudfedt.

 • HVORFOR KAN JEG BLIVE VED MED AT FINDE LOPPEAFFØRING EFTER BEHANDLINGEN?

  Nye lopper, der springer på et dyr, har indtaget deres første blodmåltid allerede 5-10 minutter efter, at de er landet, og afsat loppeafføring. Via kontakt med det virksomme stof i FRONTLINE® bliver loppen desuden hyperaktiv, før den dør. Derfor må du også regne med loppeafføring og levende (døende) lopper et stykke tid efter behandlingen.

 • HVAD SKER DER, HVIS MIT DYR SLIKKER FRONTLINE®-OPLØSNINGEN AF?

  Når opløsningen påføres huden mellem skulderbladene, er faren ikke særligt stor, da dette sted er vanskeligt tilgængeligt for dyret. Men skulle det alligevel ske, kan det medføre midlertidigt øget spytdannelse og dermed savlen. Normalt går dette over af sig selv i løbet af forholdsvis kort tid, men bliver hunden eller katten dårlig, skal man søge dyrlæge.

 • MIN HUND VEJER OVER 60 KG. KAN JEG BRUGE FRONTLINE POUR ON®?

  Ja. Til hunde med en kropsvægt på mere end 60 kg påføres to pipetter FRONTLINE Pour-On® Large Dog (20-40 kg).

 • BØRSTER JEG FRONTLINE® UD AF PELSEN, HVIS JEG BØRSTER DYRET?

  Ved rutinemæssig pelspleje kan man ikke forvente nogen forringelse af FRONTLINE®'s virkning.

 • HVAD ER FORSKELLEN PÅ FRONTLINE COMBO® OG FRONTLINE POUR-ON®?

  Begge produkter dræber lopper og flåter på kæledyret, men vores mest avancerede produkt, FRONTLINE Combo®, hindrer også, at loppeæg klækkes og hærger dit hjem, samt at loppelarver videreudvikles til pupper.

 • HVOR LÆNGE SKAL JEG VENTE MED AT HÅNDTERE MIN HUND ELLER KAT, EFTER AT JEG HAR PÅFØRT FRONTLINE®?

  Behandlede dyr bør ikke håndteres, før påføringsstedet/pelsen er tør. Det gælder også for børn, som ikke bør lege med behandlede dyr, før påføringsstedet/pelsen er tør. Det anbefales derfor at behandle dyret tidligt om aftenen. Nyligt behandlede dyr bør ikke sove sammen med deres ejer, særligt ikke børn. 

 • KAN FRONTLINE® BRUGES PÅ ALLE KATTE- OG HUNDERACER?

  Ja, FRONTLINE® kan bruges på alle katte- og hunderacer, inklusiv collier og andre hyrdehunderacer, der sommetider kan være ekstra følsomme over for visse behandlinger mod parasitter.

 • HVOR TIT SKAL MAN BRUGE FRONTLINE®?

  FRONTLINE® bør anvendes regelmæssigt hver 4. uge for forebyggende og beskytte dyret mod parasitter. Da loppeangreb ikke kun er et problem i sommermånederne, men også i den kolde årstid i boliger opvarmet med centralvarme, anbefales forebyggende behandling året rundt, også for indendørsdyr.

 • MIT DYR ER DRÆGTIGT/GIVER DIE; KAN JEG BRUGE FRONTLINE® ALLIGEVEL?

  Ja, FRONTLINE® kan godt bruges på drægtige eller diegivende hunde eller katte.

FLÅTER, LUS OG LOPPER

 • HVORDAN FJERNER JEG FLÅTER RIGTIGT?

  Kontrollér helst dit kæledyr for flåter, hver gang I har gået tur, eller dyret har løbet frit ude. Jo hurtigere, du opdager flåter og fjerner dem, desto bedre! Sørg for at fjerne flåterne så tæt på huden som muligt ved at tage fat i dem med en flåttang eller pincet og fjerne dem langsomt og kontrolleret. Se en guide her.

 • I HVILKE OMRÅDER/REGIONER FOREKOMMER DER FLÅTER?

  Flåter forekommer hovedsageligt i skoven og på engområder med høj bevoksning. Der ligger de på lur i det høje græs eller buske og venter på deres ofre. Men man finder dem også i byparker og i private haver - de kan findes alle steder, hvor deres naturlige værter lever: Mus, fugle, harer, ræve og råvildt.

 • HVOR LÆNGE KAN EN FLÅT ELLER LOPPE OVERLEVE I MIN BOLIG?

  Skovflåter lever normalt ikke i lejligheder eller huse. I det fri kan de dog sagtens overleve i flere måneder, mens de venter på en ny vært, som de kan suge blod af. Når en flåt har sat sig fast i huden på et ubehandlet husdyr, suger den blod i op til 14 dage. Lopper, og især loppepupper, kan overleve i op til et halvt år. Når en hund eller kat kommer ind i tidligere kontaminerede omgivelser, smutter de voksne lopper ud af pupperne og angriber dyrene.

   

 • HVAD ER PELSLUS?

  Pelslus er vingeløse insekter, der kan angribe vores husdyr. Til forskel fra lus suger de ikke blod, men ernærer sig af hudskæl eller sårsekreter. FRONTLINE® dræber pålideligt hunde- og kattepelslus.

 • HVAD NU HVIS MIT DYR SPISER EN DØD PARASIT?

  Det er usandsynligt, at dyret lider skade af det. Men lopper kan indeholde udviklingsstadier af bændelorm. Hvis dyret sluger sådan en loppe, kan der udvikle sig et bændelormeangreb. Derfor er det vigtigt, at dyr, der har fået lopper, også behandles mod bændelorm.

 • HVAD SKAL MAN GØRE MED FLÅTERNE, NÅR DE ER LØSNET FRA KATTEN ELLER HUNDEN?

  Hvis man finder flåter i dyrets pels, er det altid bedst at fjerne dem, selvom dyret allerede er behandlet mod flåter. Fjern flåten med en pincet, og skyl den ud i toilettet.

 • HVAD KAN TYDE PÅ ET LOPPEANGREB HOS KATTE ELLER HUNDE?

  Ca. hver 5. kat og ca. hver 10. hund angribes jævnligt af lopper. Alligevel er mange dyreejere slet ikke klare over, at deres dyr har lopper. Ubeskyttede hunde og katte kan få lopper i haven, i parken eller i en befængt bolig, altså overalt hvor vilde dyr, omstrejfende katte eller andre ubeskyttede husdyr opholder sig. Tegn på loppeangreb kan være, at dyret klør, bider eller slikker sig oftere, samt at der forekommer betændte hudforandringer og hårtab.

 • HVORDAN OPDAGER JEG, OM MIN HUND ELLER KAT HAR FLÅTER?

  Tit kan man se flåterne med det blotte øje. Flåter kan have forskellige former, farver og størrelser. Flåter, der endnu ikke har suget sig helt fulde, er i reglen ovale, flade og små (omtrent på størrelse med et sesamfrø). Flåter, der har suget sig fulde af blod, er cirka på størrelse med en ært. Hvis pelsen er tyk, kan flåter være svære at se, men man kan føle dem, når man kører hånden gennem pelsen.

 • SPRINGER KATTE- ELLER HUNDELOPPER OGSÅ OVER PÅ MENNESKER?

  Voksne lopper springer yderst sjældent fra dyr til dyr eller fra dyr til menneske. Men hvis du er i meget tæt kontakt med et angrebet dyr, kan det ske, at lopper springer over på dig. Hvis din hund eller kat har lopper, vil din bolig (tæpper, sengetøj m.v.) hurtigt blive befængt med loppeæg, -larver og -pupper. Disse umodne udviklingsstadier udvikler sig uden behandling igen til voksne lopper, som under de rette omstændigheder også kan angribe dig.

 • HVILKE SUNDHEDSPROBLEMER KAN ET FLÅTBID MEDFØRE?

  Flåter kan overføre farlige infektionssygdomme. Især hunde kan blive alvorligt syge af det. Sygdomme, der kan udløses af et flåtbid, er borreliose, anaplasmose, babesiose eller smitsom hjernebetændelse (TBE). Du finder yderligere oplysninger om de forskellige sygdomme HER.

 • KAN JEG BLIVE SYG EFTER FLÅT- ELLER LOPPEBID?

  Alle stik eller bid kan medføre irritationer og betændelser. Men en mulig overførsel af infektioner til dig eller dit dyr er endnu mere farlig. For eksempel kan borreliabakterien overføres af flåter, typisk når flåten har suget blod i 24 - 72 timer. Derfor er det vigtigt at fjerne flåter hurtigst muligt.

 • HVILKE SUNDHEDSPROBLEMER KAN LOPPER GIVE HOS KATTE OG HUNDE?

  Hunde og katte kan få en allergi over for stoffer i loppespyt. Hudbetændelse som følge af loppespytallergi er en hyppig allergiske hudsygdom, og dyrene lider af voldsom kløe. Der kan også forekomme håraffald og sår eller skæl. Desuden kan lopper bl.a. overføre bændelorm. Du finder yderligere oplysninger om de forskellige sygdomme HER.

 • HVORFOR ER DET VIGTIGT BÅDE AT ANGRIBE LOPPEÆG OG LOPPER?

  Selvom du har behandlet dit kæledyr mod lopper, kan nogle af lopperne nogle gange stadig nå at lægge æg, før de dør. Disse æg kan udvikle sig til nye lopper på bare 14 dage. Derfor er det vigtigt også at angribe loppeæggene. De fleste loppemidler dræber kun de lopper, der sidder på kæledyret. FRONTLINE Combo® dræber ikke alene lopper og flåter på dyret, men hindrer også, at loppeæg klækkes og hærger dit hjem, samt at loppelarver videreudvikles til pupper.

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte os.