Kat

Test din viden om lopper

Test din viden om lopper
Test din viden om lopper

10 SPØRGSMÅL OG SVAR OM LOPPER

1. ER LOPPER OG KATTELOPPER DET SAMME?

Måske er du stødt på ordet “kattelopper”. Kattelopper er helt almindelige i Danmark, og selvom det ikke er lige til at gætte, så kan kattelopper også leve på hunde.

2. KAN MIN HUND ELLER KAT HAVE FÅET LOPPER MED HJEM FRA PENSIONEN?

Ja, det er desværre helt normalt, at dit kæledyr kan have fået nye besøgsvenner med hjem efter en ferie i pension. Følg vores guide til at komme af med lopperne og husk forebyggende behandling mod lopper til næste gang, dit kæledyr skal passes.

3. MIN KAT HAR NEDLAGT EN FUGLEREDE, KAN DEN HAVE FÅET LOPPER?

Ja, det er meget tænkeligt, at lopperne fra fuglereden er hoppet på din kat. Påbegynd grundig støvsugning af hjemmet.

4. HVORNÅR ER DET HØJSÆSON FOR LOPPER?

Lopperne lever hele året, men højsæsonen starter i sommeren og varer til november. Vi anbefaler dog at behandle forebyggende mod lopper året rundt.

5. FOREBYGGELSE AF LOPPER HOS HUND OG KAT?

Det er nemt at forebygge en invasion af lopper. Vores mest populære produkt er Frontline Combo Vet, som både findes til hunde og katte. Produktet både forebygger og behandler mod flåter, lus og lopper. Du vil derfor som kæledyrsejer undgå de mange udfordringer med lopper, hvis du blot husker at gentage behandlingen hver fjerde uge som anbefalet. Har du hund, er det derudover vigtigt, at du bruger det korrekte præparat til at behandle mod lopper, da det findes til hunde i forskellige vægtklasser.

6. HVORDAN BRUGES FRONTLINE COMBO VET?

Frontline Combo Vet kommer i en pipette, som er meget nem at anvende. Det er vigtigt, at produktet påføres et sted på dyret, hvor det ikke kan slikkes ellers vaskes af. Vi anbefaler derfor, at du drypper pipettens indhold i dyrets nakke. Dette gøres ved, at du laver en skilning i pelsen med fingrene, så du har huden synlig, hvorefter du tømmer hele pipettens indhold ned i skilningen.

7. KAN LOPPER SMITTE MIN KAT MED ØVRIGE SYGDOMME?

Lopper overfører som udgangspunkt ikke andre sygdomme med sig, men har du kat, kan der i enkelte tilfælde spredes smitte med bændelorm, som bør behandles.

8. BØR JEG SØGE DYRLÆGE, HVIS MIT KÆLEDYR HAR LOPPER?

Som udgangspunkt er det ikke farligt for dit kæledyr at have lopper, men det kan være til stor gene for din kat eller hund. Det er derfor vigtigt, at du tager hånd om problemet og kommer lopperne til livs hurtigst muligt. Hvis du ikke kan slå lopperne til livs, kan du altid spørge din dyrlæge til råds eller få vejledning hos vores forhandlere. Du finder din nærmeste forhandler her.

9. HVORDAN SER LOPPENS EKSKREMENTER UD?

Er du i tvivl om din hund eller kat har lopper, men har fundet brunlige pletter på dit gulv, er der stor chance for, at det er afføring fra lopper. Tjek derfor dit kæledyrs pels igennem for lopper.

10. MIT KÆLEDYR HAR FÅET LOPPER, HVAD GØR JEG?

Start med at lokalisere problemet og behandl dit kæledyr med eksempelvis Frontline Combo Vet, som dræber flåter, lus og lopper. Derefter skal du i gang med den helt store rengøring af dit hjem. Husk også, at du skal genbehandle dit kæledyr hver fjerde uge.

LOPPEFRI MED GARANTI

Hvis du trods korrekt behandling mod lopper oplever problemer, sidder vores hotline klar til at hjælpe dig i kampen mod lopper. Ring eller skriv til os allerede i dag, så du kan komme lopperne til livs