De 10 mest allergivenlige hunde

De 10 mest allergivenlige hunde
De 10 mest allergivenlige hunde

Du behøver ikke gå helt i hundene, fordi du har fået konstateret allergi, netop som du troede, du skulle være hundeejer. Dog skal du heller ikke fare ud og købe den første den bedste allergivenlige hund. Læs med, og find ud af hvorfor. Få også listen over de ti mest allergivenlige hunderacer. 

HVAD ER EN ALLERGIVENLIG HUND? 

En allergivenlig hund betyder, at den ikke så nemt som andre hunde giver anledning til at udløse allergiske reaktioner. Men der findes desværre ingen hunde, der er 100 % uden risiko for at fremprovokere allergiske anfald - kun hvis du medregner tøjhunde. 

HVORFOR KAN HUNDE FREMKALDE ALLERGI? 

Selvom man kunne tro det, har hundens pelslængde ikke noget at sige for, hvor meget eller lidt allergivenlig hunden er. Den primære årsag til, at nogle får allergi ved kontakt med hunde, skal findes i hundens afskalning af døde hudceller, som også er kendt som skæl i spidsen af pelsen. Hunderacer, der fælder meget, afgiver derfor flere af disse hudceller - allergener, som er at finde i luften inden døre samt i tøj, møbler og alt andet. Hunde, der fælder minimalt, er altså meget mere allergivenlige end hunde, der fælder meget. 

I TVIVL OM DU SKAL ANSKAFFE DIG EN ALLERGIVENLIG HUND?

Er du i tvivl om, hvorvidt en allergivenlig hund kan være løsningen for dig og din familie, bør du/I bruge tid med en allergivenlig hund hos en ven eller opdrætter og mærke efter. Når det er sagt, er der selvfølgelig ingen garanti for, at din allergi ikke bliver værre med tiden. Overvej derfor nøje, om en hund er det rette for jer. 

10 ALLERGIVENLIGE HUNDERACER 

Heldigvis er der mange allergikere, der lever fint med en allergivenlig hund. Ved at gøre rent ofte, børste hunden grundigt flere gange om ugen, holde hunden ude af soveværelset og eventuelt kun have den i en afgrænset del af hjemmet, kan allergien muligvis holdes i skak. Har du besluttet dig for, at I skal have en allergivenlig hund, vil vi fraråde dig at anskaffe en hanhund eller en meget aktiv hund, da de er mere risikable for allergikere end mindre energiske tæver. 

Nedenfor får du en liste med ti allergivenlige hunde:

  1. Coton de tulear - bomuldshund
  2. Shih tzu
  3. Puddel
  4. Papillon
  5. Chinese Crested
  6. Affenpinscher
  7. Bichon Havanais
  8. Yorkshaire Terrier
  9. Lhasa Apso
  10. Bishon Frisé


HVAD SKAL MIN HUND HEDDE?

Hvis du har anskaffet dig en allergivenlig hund, kan du få inspiration til de mest populære hundenavne her.